Nieuws

Taïda Pasic: van vluchteling in Winterswijk naar advocaat in New York

NEW YORK/WINTERSWIJK - Hoe gaat het nu met de Kosovaarse Taïda Pasic uit Winterswijk? De vrouw vluchtte in 1999 uit Oost-Europa en kwam naar Nederland.
Rita Verdonk zette haar 9 jaar geleden uit. Ze mocht niet in Nederland blijven.
In de tijd dat Taïda uitgezet werd, zat ze volop in haar eindexamens. Ze zou haar vwo-opleiding eerst in Nederland mogen afmaken met een tijdelijke verblijfsvergunning, maar minister Verdonk stak daar een stokje voor. Nrc.next van vrijdag blikt terug op de Kosovaarse en weet bovendien hoe het nu met haar gaat.

Advocaat in New York

Taïda Pasic is goed terechtgekomen. Ze slaagde voor haar examen op de Nederlandse ambassade in Sarajevo en ging daarna Civiel Recht aan de Universiteit Leiden studeren. Ze liep stage bij NautaDutilh, een internationaal advocatenkantoor. Ze mocht er blijven en werkte daar op het kantoor in Amsterdam.
Sinds april vorig jaar werkt Taïda in New York, als 'associate in the New York office of NautaDutilh'. Daar houdt ze zich bezig met ondernemingsrecht, fusies en overnames en ze heeft een bijzonder specialisatie, namelijk de Nederlandse immigratiewetgeving. 
Foto: screenshot Spraakmakende Zaken, IKON, 2006