Nieuws

'Hoezo krimp in de Achterhoek? Project baby in volle gang!'

WINTERSWIJK - Project: gezinsuitbreiding.
Opdrachtgever: Bjorn. Uitvoerder: Marlies. Oplevering: 05-05-2015. Resultaat: Fayen.
Het lijkt wel de aankondiging van een bouwproject. Maar het is gewoon een nieuwerwetse manier om te laten weten dat er gezinsuitbreiding is. Het project baby trekt heel wat bekijks langs de Gosselinkweg in Winterswijk-Woold.

Foto's over en weer

De kersverse ouders van het meisje Fayen zijn verrast door de aandacht voor het bord: 'Ik vind het wel grappig', aldus Marlies van der Zwet. Het bord is door de buurt in de voortuin gezet: 'Mensen stoppen echt en gaan fotograferen. En wij kijken dan uit het raam en denken: wat doen die mensen. Het is een beetje een gek gezicht. Dus wij hebben ook al wat foto's vanaf de bank gemaakt.'
Burgemeester Thijs van Beem viel het bord ook op, tijdens het dauwtrappen donderdag. Hij stapte even af en maakte de foto:
Hoezo #krimp in @echt_achterhoek ?Zie projectaanpak in 'tWoold @100pWinterswijk Proficiat Marlies + Bjorn met Fayen! pic.twitter.com/WfIxRLBHcA
— Thijs van Beem (@thijsvanbeem)
'Ik vind het heel humoristisch, zo'n bouwbord gebruiken voor zoiets. Het wekt de indruk dat je op projectmatige wijze aan de vergrijzing werkt. Dat is niet zo natuurlijk, maar ik zie de humor er wel van in', aldus de burgemeester.
De kleine Fayen maakt het goed. Ze huilt niet veel en eet ook prima.