Nieuws

Normaal herdenkt 40 jaar høken met jubileumconcert Lochem

LOCHEM - Ruim 10.000 fans waren donderdagavond aanwezig bij het jubileumconcert van Normaal in Lochem.
Vanaf twaalf uur in de middag waren op een weiland buiten de stad allerlei optredens als opmaat naar het optreden van Bennie Jolink en zijn band.
Onder andere Rowwen Heze en Jovink en de Voederbietels stonden in het voorprogramma van Normaal. De Achterhoekse band vierde daarmee haar veertigjarige jubileum. Tijdens het concert moest Bennie Jolink een paar keer extra pauzeren.
De 68-jarige zanger heeft aangegeven dat dit het laatste jaar wordt van Normaal.

Herinneringen aan Normaal

Achter de schuur, Alie, Oerend Hard, maar ook minder bekende nummers van Normaal waren donderdag de hele dag te horen op Radio Gelderland. De band speelde deze nummers natuurlijk ook tijdens haar 40-jarig jubileumconcert in Lochem. 
Henk Harmsen (rechts)

Concert bijna gemist

Ook Henk Harmsen was er bij, maar hij had het concert bijna gemist. Verslaggever René Arendsen zocht de Lochemer op vlak voor de start van het concert.

Gratis naar binnen

Leco en Dineke van den Beukel uit Zutphen mailden Omroep Gelderland om 2 gulle gevers te bedanken. Tijdens een fietstocht kwamen ze langs het feestterrein in Lochem. Ze werden benaderd door 2 jonge mannen die vroegen of ze gratis twee toegangsbewijzen wilden hebben.
'We hebben de kaarten in dank aangenomen en ons gemeld bij de toegangspoort met de melding dat wij het niet helemaal vertrouwden omdat we de kaarten gratis kregen aangeboden. Tot onze verbazing waren de kaarten origineel en we zijn naar binnengegaan.'
De jonge mannen konden ze niet meer terug vinden, maar ze hebben de hele middag genoten van het spektakel. 'Bij deze nog een hartelijke dank voor de kaarten,' schrijven ze in de e-mail.