Nieuws

Tot 7 jaar geëist voor scooterdrama

NIJMEGEN - Tegen de twee mannen die betrokken waren bij een dodelijk scooterongeval in Nijmegen is vrijdag celstraf geëist.
De mannen, de 20-jarige M. el G. uit Beuningen en de 19-jarige M.A. uit Nijmegen , hoorden respectievelijk 7 en 6 jaar cel tegen zich eisen. De straf voor de Beuningenaar is hoger omdat hij meer op zijn kerfstok heeft. Hij stond vrijdag ook voor meerdere feiten terecht. Tevens wordt zijn gedrag in Radboud hem zwaar aangerekend door het Openbaar Ministerie (OM).
Behalve de celstraffen eiste justitie ontzeggingen van de rijbevoegdheid. De Nijmegenaar mag volgens het OM 8 jaar niet meer rijden, de man uit Beuningen moet 10 jaar van achter het stuur vandaan blijven.
De twee reden tijdens een dollemansrit begin dit jaar een 50-jarige Arnhemmer dood. Ze waren op de vlucht voor de politie. Beiden ontkennen te hebben gereden. In het Radboudziekenhuis bedreigden de twee vervolgens het personeel. 
De advocaat van een van de verdachten noemt de eis 'bizar hoog' omdat zijn cliënt achterop zou hebben gezeten en zich niet kon onttrekken aan de achtervolging en wat volgde.
De rechter doet uitspraak op 17 december.

Zie ook: