Nieuws

Brandweer en politie weer bekogeld

NIJMEGEN - Op diverse plaatsen in het zuiden van Gelderland zijn de brandweer en de politie bekogeld met vuurwerk en stenen.
Ook vorig jaar waren er al incidenten. ME moest eraan te pas komen om de orde te herstellen. Zeventien mensen zijn aangehouden.
Het ging onder meer mis in Beesd, Dodewaard en Tiel toen de brandweer daar wilde blussen. In Culemborg werden agenten bekogeld met zwaar vuurwerk en stenen. Bewoners werden gesommeerd naar binnen te gaan en anderen moesten het gebied uit.
Ook in Ede bekogelden jongeren agenten met vuurwerk. De politie was naar de Soembalaan gegaan omdat zo'n 30 man daar vernielingen zou aanrichten en brandjes zou stichten.
In de politieregio Gelderland-Midden zijn rond oud en nieuw 37 aanhoudingen verricht, tien meer dan bij de vorige jaarwisseling. De brandweer moest tientallen keren uitrukken voor brandjes, vooral in containers. Een woning aan de Drenthesingel in Arnhem werd kort voor middernacht in de as gelegd. In Duiven werden zeven feestvierders aangehouden die zich misdroegen in de Kastanjelaan.
In Noord- en Oost-Gelderland waren zo'n 180 meldingen van overlast door vuurwerk. In Vaassen liepen twee woningen aan de T. van Lohuizenstraat forse schade op doordat een afdakje door vuurwerk vlam had gevat. In het district Apeldoorn moest de brandweer twintig keer uitrukken om een brandje te blussen.
In Doetinchem zijn zes mannen aangehouden na een vechtpartij in het centrum. Twee jongeren liepen vermoedelijk een gebroken neus op. In Harderwijk raakte een man gewond bij een opstootje in de Waalstraat. In Apeldoorn zijn twee mannen aangehouden die zich schuldig maakten aan openlijke geweldpleging bij een woning aan de Looiersdreef. Ze maakten deel uit van een groep van twintig man. Twee mannen werden opgepakt, omdat ze agenten bedreigden en beledigden.