Nieuws

Ede bezorgd over capaciteit politie

EDE - Burgemeester Cees van der Knaap van Ede maakt zich grote zorgen over de vele taken van de politie in zijn gemeente en het district West Veluwe Vallei.
In zijn nieuwjaarstoespraak zegt hij zich af te vragen of er met de huidige bezetting niet een te groot beroep wordt gedaan op het korps. Ede heeft extra agenten nodig in de probleemwijk Veldhuizen, maar de politie moet ook vaak assisteren bij grote evenementen en voetbalwedstrijden. In het district West-Veluwe Vallei is wat hem betreft de grens gepasseerd.
Verder zegt hij dat de situatie in de wijk Veldhuizen nog steeds zorgen baart. De prestaties van een deel van de Marokkaans jeugd blijft achter en dat vertaalt zich in criminaliteit. De vraagstukken blijven hardnekkig, hoewel er ook veel successen zijn geboekt, aldus Van der Knaap.
Van der Knaap maakte zich tijdens de nieuwjaarstoespraak opnieuw hard voor de komst van een muziektent op De Markt in Ede. Er zijn inmiddels vergaande plannen, maar van der Knaap doet wel een beroep aan de bevoliing van Ede om het initiatief financieel te ondersteunen.