Nieuws

De Graafschap zet VVV op achterstand

VENLO - De Graafschap heeft uitstekende zaken gedaan door VVV Venlo met 1-2 te verslaan.
In de Koel werd de grote concurrent daarmee op vijf punten achterstand gezet. Bovendien verkleinde De Graafschap het gat met NEC tot slechts een punt. Het was voor de ploeg van trainer Ulderink de eerste overwinning buiten Doetinchem.
In Noord-Limburg zag het publiek een matige wedstrijd waarin beide ploegen veel moeite hadden om de bal lang in de ploeg te houden. VVV had in het eerste half uur het beste van het spel en kwam ook verdiend op 1-0 door Uchebo. De treffer werd ingeleid na een fout van Ties Evers, die de laatste weken de weg volledig kwijt lijkt. Daarna nam De Graafschap het initiatief over. Wormgoor raakte de lat en  Kujala trof met een schot de vuisten van De Vogt.
Na rust kreeg VVV grote kansen via Wildschut, Molhoek (vrije trap op de lat) en vooral Musa, maar De Winter hield De Graafschap weer eens met knappe reddingen op de been. De Graafschap speelde niet goed, maar nam regelmatig het initiatief en bleef vol overtuiging jacht maken op de gelijkmaker. Die viel een kwartier voor tijd. Uit het niets scoorde Poepon op aangeven van de grillige maar gevaarlijke Sreckovic. Zijn voorzet van links werd door de spits op juiste waarde geschat. De Graafschap ging door en pakte in de slotfase zelfs de volle winst. Opnieuw Sreckovic bediende Poepon die kopte. Via De Vogt kwam de bal bij Rose die van dichtbij het laatste tikje gaf; 1-2.

De Graafschap: De Winter, Evers, (46. Jansen) Meijer, Wormgoor, Van de Pavert; Rose, Kujala; De Leeuw, Breinburg (70. Frankel), Sreckovic; Poepon