Nieuws

Nieuw bewijs: 'treinplasser had geen flesje water'

EDERVEEN - De treinplasser uit Ederveen zou tijdens een 'uit de hand gelopen grap' met een flesje water een stoel in de eerste klas bevochtigd hebben.
Althans, dat waren de woorden van de verdachte over het treinplas-incident op het traject Arnhem-Ede tijdens Koningsdag. Een nieuwe foto laat zien dat er van een flesje water helemaal geen sprake was. 
De foto werd door een twitteraar de wijde wereld ingestuurd en laat zien dat de man niets in zijn hand heeft dat op een flesje lijkt. In plaats daarvan steunt hij tegen de zijkant van de trein.

Flesje met tuitje

Eerder liet de jongen uit Ederveen aan diverse media weten dat hij op de terugweg van Koningsdag in Arnhem water in een sportdrankflesje met een tuitje had gedaan. Dat kneep hij leeg, waardoor het leek alsof hij op de bank plaste.

Heel stom

'Hartstikke stom van me en dat had ik nooit mogen doen, want er moeten natuurlijk mensen kunnen zitten', zo zei hij tegen het AD en de regionale Wegener-kranten.
De NS kondigde eerder al aan aangifte te doen. Gebruikers van sociale media namen hem zijn daad niet in dank af, waarna de jongen zijn accounts op Facebook en Twitter verwijderde.