Nieuws

Staafgooier Kuiprellen aangehouden

UDDEL - Een 36-jarige man uit Uddel is dinsdagmorgen aangehouden omdat hij betrokken zou zijn geweest bij de rellen bij het Maasgebouw van Feyenoordstadion De Kuip in Rotterdam.Hij wordt verdacht van een poging tot zware mishandeling en openlijke geweldpleging bij de rellen op zaterdag 17 september, voorafgaand aan de wedstrijd Feyenoord-De Graafschap.
De man wist een metalen staaf te bemachtigen. Daarmee vernielde hij de glazen deur van het Maasgebouw. Hij gooide later de staaf naar politiemensen, waardoor een agent aan zijn been gewond raakte.
Van de staafgooier zijn in het televisieprogramma Opsporing Verzocht diverse keren beelden getoond. "Intensief recherchewerk, waarbij meerdere beelden werden bekeken, leverde uiteindelijk de identiteit van de verdachte op", aldus de politie.
Ook is een 20-jarige man uit Bodegraven aangehouden. Hij meldde zich kort na het tonen van zijn beeltenis op de website rijnmondveilig.nl bij de politie. Met deze aanhoudingen staat het totaal aantal verdachten nu op 28.