Verdienstelijk gelijkspel De Graafschap

HEERENVEEN - Na drie nederlagen op rij heeft De Graafschap eindelijk weer een resultaat behaald.
In het Abe Lenstra stadion hield de ploeg van trainer Ulderink Heerenveen knap op 1-1. Beide goals vielen vlak voor rust.
De openingsfase was voor De Graafschap dat brutaal van start ging, druk zetten en in balbezit probeerde de aanval te zoeken. Na een minuut of tien nam Heereveen het initiatief over. Narsingh kreeg een kans toen hij op rechts Van de Pavert passeerde, maar de vleugelspits schoot zelfzuchtig in het zijnet. Ook Djuricic kreeg een grote kans na een uitstekende actie door het midden. De Winter redde echter knap.
De Graafschap verdedigde compact en geconcentreerd, maar groef zich niet in en probeerde te voetballen. Vlak voor rust kwam Heerenveen toch op voorsprong. Assaidi, goed bewaakt door Ties Evers, trok naar binnen, bediende Kums die van afstand hard raak schoot. Het was ook verdiend, want Heerenveen voetbalde beter en had de meeste kansen. Maar enkele minuten na de 1-0 was het alweer gelijk. Een vreemde hoge bal door het midden werd door De Leeuw met een kopbal van dichtbij binnengekopt. Vandenbussche ging met weinig overtuiging naar de bal en was geklopt.
Na rust zette Heerenveen af en toe wel aan, maar veel leverde het niet op voor de ploeg van Ron Jans. De beste kans was voor Kums toen Dost de bal panklaar legde voor de middenvelder. Kums faalde hopeloos. De Graafschap ging steeds meer geloven in een goed resultaat en meldde zich regelmatig in het strafschopgebied van de tegenstander. Invaller Lion Kaak schoot de bal net naast en vlak voor tijd kopte El Hassnaoui een corner net naast. Een stunt bleef daarmee uit, maar De Graafschap koesterde het punt na drie nederlagen.