De Graafschap kansloos in De Kuip

ROTTERDAM - De Graafschap bewaart dit seizoen geen prettige herinnering aan De Kuip.
Waar vorig jaar nog de volle winst werd meegenomen uit Rotterdam, ging de ploeg van trainer Ulderink nu met 4-0 onderuit. Van de Pavert kreeg in de tweede helft direct rood.
Voor rust  was Feyenoord beter en kreeg het ook de beste kansen, maar in de counter was ook De Graafschap dichtbij de 0-1. Poepon stuitte na een goede combinatie met El Hassnaoui op Mulder en Breinburg mikte van ongeveer twintig meter net naast. De Graafschap stond af en toe wel onder druk, maar probeerde te voetballen en groef zich niet in. Voor Feyenoord misten Guidetti, Bakal en met name Cabral grote kansen op de openingstreffer.
In de tweede helft was alles anders. Schaken profiteerde van een fout van Evers die onzorvuldig uitverdedigde. Schaken spurtte op De Winter af en schoot binnen. Even later hing Van de Pavert licht aan de arm van Guidetti, maar scheidsrechter Wiedemeijer vond het een penalty en een rode kaart waard. De spits uit Zweden schoot de bal van elf meter onberispelijk binnen.
Daarna oogde De Graafschap flets en mentaal gebroken en liep Feyenoord nog verder uit. Leerdam kopte op aangeven van El Ahmadi bij de tweede paal 3-0 binnen. Invaller Fernandez maakte van elf meter 4-0 toen Abdullah zijn tegenstander op de hak trapte. Feyenoord is door de zege op dit moment koploper in de eredivisie.