Nieuws

Buurtwachters wijk Ede hoopvol

EDE - Buurtwachters van de Edese wijk Rietkampen zijn hoopvol dat het probleem met een groep jongeren nu goed wordt aangepakt.De buurtwacht werd in 2009 opgericht door een aantal buren, toen er bij iemand een steen door een ruit ging.
Uit een enquête die zij daarop in de wijk hielden, bleek er veel overlast te zijn. Nu, bijna twee jaar na de oprichting, voelt de buurtwacht zich gesteund door onder meer het samenscholingsverbod dat de gemeente Ede heeft uitgevaardigd en ook het vele contact tussen de buurtwacht en de politie, zal zijn vruchten gaan afwerpen, zo zegt buurtwachter Rene Wessel.
Wel verwachten de buurtwachters op de korte termijn een opleving van de overlast. Eerdere jaren gebeurde dat ook zodra de vastenmaand ramadan voorbij was.
De buurtwachters roepen mensen op meer melding te maken van overlast door een groep jongeren in de wijk. Nu komen er bijna geen aangiftes en meldingen bij de politie binnen, vooral omdat mensen bang zijn, aldus buurtwachter Wessel.
De buurtwacht wil de inwoners van de wijk op de hoogte gaan brengen van regels rond meldingen en aangiftes bij de politie. Zo benadrukt de buurtwacht dat mensen vooral meldingen moeten doen bij de politie, want bij een melding, anders dan een aangifte, worden geen personalia van de melder bekendgemaakt.

Zie ook: