De Graafschap verspeelt zekere overwinning

ROTTERDAM - De Graafschap heeft een zekere overwinning tegen Excelsior verspeeld.
Na een uitstekende eerste helft viel de ploeg zwaar terug.
Excelsior gaf in de beginfase erg veel ruimte weg. Michael de Leeuw verzuimde om het fris spelende De Graafschap al snel op voorsprong te zetten. De middenvelder scoorde even later bijna weer uit een corner van Rogier Meijer, maar De Ruiter kon redding brengen. De Graafschap zette zo veel druk dat de spelers van Excelsior de ballen vaak over de zijlijn schoten. Na een prachtige aanval via Gregoor Breinburg en Michael de Leeuw maakte Rydell Poepon de meer dan verdiende 0-1.
Na rust kon Soufian El Hassnaoui het duel beslissen, maar zijn schot miste kracht. Daarna werd de thuisclub voor het eerst wat dreigender, De Graafschap haalde bij lange na niet meer het niveau van de eerste helft. De Leeuw had wel bijna succes met een kopbal. Joost Terol moest voor het eerst serieus in actie komen op een schot van Alberg. Het laatste kwartier probeerde Excelsior het met opportunisme. Opeens werd het 1-1 door Van Steensel na een inschattingsfout van Vito Wormgoor. Het slotoffensief van De Graafschap leverde niks meer op.
Opstelling: Terol; Evers, Wormgoor, van de Pavert, Fränkel; Rose, Meijer, de Leeuw, (Johnson), Breinburg, (Overgoor); Poepon, El Hassnaoui, (Coppoolse).