Nieuws

27 tips overval geldtransport

HILVERSUM - Er zijn 27 tips binnengekomen over de gewapende overval op een gelddepot van Waardetransporteur Brinks, juni dit jaar.
Het tv-programma Opsporing Verzocht zond dinsdagavond een reconstructie van de overval uit. Daarna kwamen de tips binnen.
De overval vond plaats in Amsterdam, maar tijdens de vlucht vloog de auto van de overvallers in brand, en kaapten zij op de A2 bij Waardenburg een andere auto. De weg was hierna urenlang afgesloten voor onderzoek.
In de uitzending waren onder meer bewakingsbeelden te zien. De daders zijn daarop niet heel duidelijk te zien, maar de politie hoopt dat ze toch worden herkend aan hun kleding of aan de grote tassen met geld. Ook zijn enkele auto's getoond die de overvallers hebben gebruikt en liet het programma zogeheten kraaienpoten zien, die handgemaakt blijken te zijn.
Verder is volgens de politie één van de overvallers waarschijnlijk gewond bij geraakt en weet een arts mogelijk meer. Het gaat vermoedelijk om zes daders die erg professioneel te werk gingen.

Eerdere berichtgeving: