Nieuws

Wilders bezoekt Omroep Gelderland

ARNHEM - PVV-leider Geert Wilders heeft donderdag een werkbezoek gebracht aan Omroep Gelderland.
Hij deed dat in het kader van de Provinciale Statenverkiezingen. Wilders liet zich daarbij onder meer uit over de toekomst van de regionale omroep. "De regionale omroep verdient een andere aanpak dan de publieke omroep als geheel." Landelijk wil de PVV fors bezuinigen op de publieke omroep, toch ziet Wilders de regio anders. "Misschien kan het ook in de provincie wel met wat minder subsidie, maar ik zie hier een omroep waar met hart en ziel programma’s worden gemaakt die dichtbij het publiek staan."
Wilders kwam ook terug op het voorstel van PVV'er Olof Wullink om Schotse Hooglanders het land uit te zetten. "Het is een heel gek voorstel. Dit is geen PVV-beleid." Wullink deed anderhalve week geleden een oproep om exotische dieren uit Nederland te weren. Maar de Gelderse PVV'er vindt daarmee geen steun bij de landelijke partij.
Verder sprak de PVV-voorman over de rellen in de Culemborgse wijk Terweijde, vorig jaar. "Het tuig op straat had harder aangepakt moeten worden." Nu worden er in de wijk straatcoaches ingezet, maar dat is volgens Wilders pas het sluitstuk van de aanpak. "We moeten af van het knuffelen met buurtregisseurs. We moeten hogere minimumstraffen invoeren en de raddraaiers uit de wijk halen en in tuigdorpen plaatsen."