Knap gelijkspel De Graafschap bij Roda

KERKRADE - De Graafschap heeft een belangrijk punt behaald in de uitwedstrijd tegen Roda JC (1-1).
Na rust kwamen de Achterhoekers knap terug en scoorde De Ridder op prachtige wijze de verdiende gelijkmaker.
Roda kwam op 1-0 door een goed geplaatst schot van Skoubo na een grote blunder van Loran. Kort daarna viel Hersi uit met een blessure. Hij verdraaide zijn knie en moest met een brancard van het veld. De Graafschap ging op jacht naar de gelijkmaker, maar in de counter kreeg Roda goede kansen om het duel vroegtijdig te beslissen. De Graafschap bleef echter overeind. Rose kopte uit een vrije trap van Hersi nog op de paal.
Na rust toonde De Graafschap meer lef en passie en maakte De Ridder al snel 1-1. Vanaf links draaide de Belg de bal schitterend in de verre hoek. Het was de derde goal van de technisch vaardige aanvaller die opnieuw goed speelde. Ook Loran was namens De Graafschap met een kopbal dichtbij een treffer, maar Tyton tikte de bal nog net over de lat. Roda wankelde even. Junker schoot in een van zijn spaarzame momenten de bal op de paal. Ook Janssen knalde in de aantrekkelijke tweede helft nog op het aluminium, hoewel zijn schot onderweg van richting werd veranderd. In de slotfase liet Kah een kans liggen voor Roda.
Met het punt herstelde De Graafschap zich knap van de schlemielige nederlaag vorige week tegen Vitesse. Wel kreeg de Achterhoekse club vijf gele kaarten. Rogier Meijer is door zijn kaart in Kerkrade geschorst voor het belangrijke duel van komende vrijdag tegen Willem II.