Nieuws

22 tips over verkrachting studente in Lunteren

LUNTEREN - De politie heeft inmiddels 22 tips gekregen over de verkrachting van een 19-jarige studente, half december in Lunteren.
Na de uitzending van het tv-programma Opsporing Verzocht kwamen er dinsdagavond tien tips binnen, de volgende dag na de herhaling nog twaalf.
De man had het goed voorbereid, zegt de politie. Hij had een breekijzer om binnen te komen en touw en tape om zijn slachtoffer vast te binden. Hij sloeg rond twee uur 's nachts toe. Na zijn daad reed hij per fiets naar Barneveld.
De dader is een blanke man van rond de 30 jaar, 1 meter 80 lang en heeft een breed postuur. Hij had een behoorlijke bos donkerblond haar met grove krullen en grote handen.
De politie zoekt getuigen. In het bijzonder een fietser die dinsdag 14 december rond 3.00 uur langs de Veluwehal in Barneveld reed.
De politie vond later bij een bruggetje op de Hessenweg de bh van het slachtoffer. De dader is die vermoedelijk onderweg verloren, en mogelijk ook andere spullen zoals het breekijzer.
Het slachtoffer maakt het naar omstandigheden goed en woont bij familie. De verhuurder van de studentenkamers is erg aangeslagen door het incident. Hij is acuut gestopt met het verhuren van kamers voor studenten.
Wie is of herkent deze fietser?