Nieuws

Centric direct van Graafschap-shirt

DOETINCHEM - De naam van Centric staat vanaf zondag niet meer op het shirt van De Graafschap.
De hoofd- en shirtsponsor heeft dat via directeur Sanderink zelf besloten. Centric betaalt tot het eind van het seizoen wel gewoon door en heeft besloten dat een goed doel het shirt zal sieren. "Een mooi statement van Centric waar wij blij mee zijn. Maar van ons had Centric er niet per direct af gehoeven", meldt directeur Bloemers in een reactie.
Maandag werd al bekend dat Centric na dit seizoen stopt, omdat directeur/eigenaar Gerard Sanderink vindt dat het beleid van de club niet strookt met zijn visie. Hij haalde vorige week keihard uit naar de organisatie van De Graafschap die hij "onprofessioneel" noemde. Ook hekelde de Twentse zakenman directeur Looyen en wilde hij dat het contract met trainer Kalezic zou worden verlengd.
De Graafschap en Centric gingen in 2009 ook al uit elkaar na kritiek van Sanderink op het beleid van de voetbalclub. Afgelopen zomer, na de terugkeer van De Graafschap in de eredivisie, besloten beide partijen opnieuw met elkaar in zee te gaan. Centric betaalt naar verluidt ongeveer 500 duizend euro. 
De club maakt het seizoen nu af met het logo van KWF Kankerbestrijding op de shirts. Dat is een besluit van Centric. Zondag, in het thuisduel met FC Groningen, siert dit goede doel het tenue voor het eerst. "We zijn er trots op dat we met een goed doel op het shirt spelen", besluit Bloemers.

Eerdere berichtgeving: