Nieuws

Heldendaad kost man het leven

BARNEVELD - Een man van 31 die twee ouderen wilde redden die met hun auto stilstonden op een spoorwegovergang in Barneveld, is om het leven gekomen.
De 92-jarige vrouw in de auto raakte ernstig gewond. Ze moet beide benen missen, aldus een woordvoerder van de brandweer. Haar man achter het stuur bleef ongedeerd. De twee zijn naar het UMC in Utrecht gebracht.

Fatale aanrijding voor ogen gezin

De auto was donderdag rond 18.00 uur dwars op de overweg bij de Stationsweg beland. Toen de spoorbomen naar beneden kwamen, raakten de man en de vrouw in paniek en sloeg de motor af. Een automobilist uit Putten die dit zag gebeuren, schoot te hulp. Terwijl hij de vrouw uit de auto wilde halen, werd hij gegrepen door een trein. Zijn vrouw en twee kinderen zaten in de auto te wachten.
In de trein, waar volgens de brandweer ruim 100 mensen zaten, raakte niemand gewond. Mensen die het ongeluk hebben zien gebeuren, zijn naar het politiebureau gebracht. Ze konden daar slachtofferhulp krijgen.

Gevolgen voor het treinverkeer

Het treinverkeer tussen Amersfoort en Apeldoorn lag tot ongeveer 21.30 uur stil. De extra reistijd liep op tot 60 minuten. Reizigers tussen Utrecht Centraal en Deventer konden omreizen via Arnhem. Reizigers tussen Amersfoort en Deventer reisden via Zwolle.

Politie zoekt getuigen

Het ongeluk gebeurde voor de ogen van veel mensen. De politie wil graag getuigen spreken en met name met een getuige die samen met een politieagente eerste hulp verleende aan de gewonde vrouw.
Foto Twitter: @RamonVersteeg