Nieuws

Zorgmedewerkers Pleyade gaan staken

ARNHEM - Zorgmedewerkers van verpleeghuis Altenova in Arnhem, onderdeel van zorginstelling Pleyade, hebben aangekondigd woensdag 2,5 uur het werk neer te leggen.
Dat meldt vakbond Abvakabo FNV.
Nu Pleyade heeft aangegeven in januari nog verder te korten op het zorgpersoneel is voor hen de maat vol. Tijdens de staking blijft de zorg in Altenova gegarandeerd en is er een calamiteitenteam beschikbaar, zegt de vakbond.

Onderhandelingen stukgelopen

De onderhandelingen tussen Pleyade en Abvakabo FNV liepen vorige week stuk. Twistpunt is de hoge werkdruk in het verpleeghuis in Arnhem. Het conflict escaleerde vorige maand toen vakbondsleden en SP-Kamerlid Ulenbelt van het terrein werden gezet. Ze waren het gebouw binnengegaan om folders uit te delen.

Zorgpersoneel luidt noodklok in Arnhemse raad

Zorgmedewerkers van Altenova hebben maandagavond de noodklok geluid in de Arnhemse gemeenteraad. Ze riepen wethouder Kok op zich hard te maken voor de kwaliteit van de zorg voor de Arnhemse ouderen in huizen van Pleyade. "Wij hebben nu al de grootste moeite om goede zorg te verlenen in de tijd die we hebben. Als we het werk in nog minder uren moeten gaan doen, komt de kwaliteit van de zorg in gevaar. Onze bewoners zijn daar de dupe van", aldus een zorgmedewerker.

Gerelateerde artikelen: