Nieuws

Raboploeg verder als Blanco Pro Cycling

ARNHEM - De voormalige Rabobankwielerploeg gaat vanaf 1 januari verder als het Blanco Pro Cycling Team, kortweg Blanco Pro.
Dat heeft de formatie donderdag bekendgemaakt. Fietsmerk Giant blijft aan als subsponsor en materiaalsponsor van de ploeg.
Bij de ploeg rijden onder anderen Aaltenaar Robert Gesink (archieffoto), Theo Bos uit Hierden, Wilco Kelderman uit Barneveld en Arnhemmer Maarten Tjallingii. Richard Plugge wordt de nieuwe algemeen directeur. Hij is nu nog communicatiemanager van de Raboploeg.
Plugge is de opvolger van Harold Knebel, die al eerder aankondigde aan het eind van het jaar weg te gaan. De nieuwe directeur gaat samen met het technisch management, bestaande uit Louis Delahaije, Nico Verhoeven en Merijn Zeeman, de dagelijkse leiding over de formatie voeren.
— Ad Pertijs (@adpertijs)

Rabobank stopt na 17 jaar

Rabobank maakte in oktober bekend na 17 jaar te stoppen met de sponsoring van het grootste wielerteam van Nederland. Dat deed de bank na het rapport van de Amerikaanse antidopingautoriteit Usada over Lance Armstrong. De zevenvoudig Tourwinnaar werd schuldig bevonden aan het jarenlang gebruik van doping.
In het rapport bekende oud-Raborenner Levi Leipheimer dat hij in zijn tijd bij de ploeg epo heeft gebruikt. De wielerploeg maakte toen al bekend een doorstart te zullen maken, met sponsorloze shirts.

Rabobank wel verder met vrouwen

Rabobank blijft wel de damesploeg steunen. Die gaat verder onder de naam Rabobank Liv/Giant Team. De ploeg wordt ondergebracht in een zelfstandige stichting, die wordt opgericht door renster Marianne Vos. Het sponsorcontract geldt voor vier jaar.
Wielerunie KNWU richt een stichting op voor de opleidingsploeg, inclusief de veldrijders. Deze ploeg gaat verder als het Rabobank Development Team. Het sponsorcontract geldt voor vier jaar.
Rabobank blijft de mountainbikers volgend jaar nog steunen. De nieuwe naam van die ploeg is Giant Offroad Team.