Nieuws

'Henk Peters wordt nooit gevonden'

DOORWERTH - "Als de moordenaar van Henk Peters niet gaat praten, wordt nooit duidelijk wat er met de amateurfotograaf uit Doorwerth is gebeurd", dat zegt de teamleider van de recherche die de zaak onderzocht.Peters verdween op 29 april 2009 spoorloos na een concert van Kane op de Markt in Arnhem.
Bijzonder aan deze zaak is dat er wel een man vastzit voor de moord, zonder dat het lichaam van Henk Peters ooit is gevonden. De Arnhemmer is veroordeeld tot 18 jaar cel. Voor het Openbaar Ministerie staat vast dat hij Peters heeft vermoord. Omdat de man weigert te vertellen waar hij het lichaam heeft gelaten, weet de familie van Peters nog altijd niet waar hij nu is.

Vermoord om zijn auto

Volgens het Hof is Peters vermoord om zijn auto. De dader had de wagen van Peters en andere spullen in zijn bezit, waaronder persoonlijke foto's. Daarnaast belde hij later met de telefoon van Peters. Ook zocht de man op het internet naar termen als 'dood', 'kogel door hoofd' en 'lijkbezorging'. Daarnaast zat er een bloedspat van Peters in de auto van de dader. Dat alles bij elkaar, gecombineerd met het rare gedrag van de Arnhemmer en de dwaalsporen die hij uitzette, was voor het Hof voldoende reden de verdachte te veroordelen voor moord.
Vanavond is in het programma Dossier GLD een reconstructie te zien.

Selectie eerdere berichtgeving: