Nieuws

Dagenlang geen treinen door werk bij Nijmegen

ARNHEM - Tussen Arnhem en Nijmegen en Arnhem en Tiel rijden tot en met zondagavond geen treinen.Gele lijn: traject Arnhem - NijmegenBlauwe lijn: traject Arnhem - TielTwee viaductenIn de Lentse spoordijk worden twee viaducten geplaatst.
De één is bestemd voor auto's en de ander voor fietsers en voetgangers. De viaducten zijn nodig om de nieuwe Waalbrug die bij Nijmegen wordt gebouwd, te ontsluiten.
Maandag 22 oktober verwachten de NS en Syntus de normale dienstregeling weer te kunnen hervatten. Tot die tijd worden er bussen ingezet. 

Bus in plaats van trein

Tot en met zaterdag rijden er 4x per uur snelbussen en 4x per uur stopbussen tussen Arnhem en Nijmegen.
Op zondag rijden 4x per uur snelbussen en 3x per uur stopbussen tussen Arnhem en Nijmegen.
Tot en met zondag rijden er 2x per uur bussen tussen Tiel en Elst. Die stoppen niet op Hemmen-Dodewaard. In Elst kan men overstappen van de Syntus-bus op de NS-bus. Het treinvervoersbewijs van Syntus is geldig in de NS-bussen.
Busvertrekplaatsen:
  • Arnhem: halte voorzijde Luxor Live.
  • Nijmegen: busstation perron L.
  • Overige stations: voorzijde station.
Reizigers naar Nijmegen worden op het Centraal Station in Arnhem naar Luxor Live geleid.

Omreisadviezen NS

Tussen Nijmegen en Utrecht Centraal kunnen reizigers omreizen via Den Bosch.
Tussen Deventer en Den Bosch/Roosendaal kunnen reizigers omreizen via Utrecht Centraal.
Reizigers moeten rekening houden met een extra reistijd van ongeveer een halfuur. Woensdag, vrijdag en zaterdag vinden er Symphonica in Rosso-concerten plaats in het GelreDome in Arnhem. De NS raadt bezoekers van deze concerten aan eerder te vertrekken om op tijd aan te komen bij het concert.