Nieuws

De Graafschap zeer effectief in Veendam

VEENDAM - De Graafschap is de tweede periode met een goed resultaat begonnen.
De Achterhoekers speelden aan de Langeleegte bij SC Veendam echter een zwakke wedstrijd. Maar het was dit keer wel uiterst effectief en zegevierde enigszins gelukkig met 2-3. Ted van de Pavert groeide uit tot matchwinaar. De invaller kopte, koud in het veld, een corner van Breinburg binnen.
Veendam zorgde in het duel tussen twee middenmoters voor het eerste gevaar. Apau sprintte op links Jansen eruit, maar doelman Terol reageerde attent. De thuisploeg bleef in de openingsfase de betere ploeg met het meeste balbezit. Toch stond De Graafschap na exact een kwartier op 0-1. Vincken trok voor van rechts en El Hassnaoui gleed de bal van dichtbij knap binnen.
Het duel aan de nostalgische Langeleegte kabbelde vervolgens voort. De omstandigheden voor een lekkere pot voetbal waren uitstekend, maar wat beide ploegen het Groningse publiek lieten zien was pover. De ploeg van trainer Huistra zou met spelers als Van Kouwen, Auassar en Anco Jansen een wedstrijd meer moeten domineren, maar het kwam er opnieuw niet uit.
Na rust leek het saaie duel in hetzelfde trage tempo door te gaan. De Graafschap verscheen na enkele minuten voor de tweede keer serieus voor het doel en prompt was het weer raak. Anco Jansen maakte zich, half in de kluts, vrij voor Timmermans en bracht De Graafschap op 0-2. Daarmee leek het duel beslist, want ook collega Terol beleefde aan de overkant een rustige avond.
Toch veranderde dat want het eveneens matige Veendam kwam onverwacht terug. De Graafschap hielp de ploeg van Gert Heerkes in het zadel door zoals zo vaak achteruit te lopen na een voorsprong. Vakalopoulos profiteerde van zwak verdedigen in het centrum en passeerde Terol in wat ook voor de Groningers de eerste kans was. Het werd nog erger voor De Graafschap. Hutten maakte zich op links simpel vrij en krulde de bal fraai in de verre hoek voor 2-2. En zo gaven de Achterhoekers zoals zo vaak een voorsprong uit handen. In de slotfase probeerde Huistra iets te forceren met een dubbele wissel. Hij bracht onder meer Van de Pavert voor Van Kouwen. De lange centrumverdediger stond een paar tellen in het veld en scoorde prompt 2-3. De Varsselder kopte uit een corner van een andere invaller Breinburg raak. Het bleek genoeg voor een belangrijke driepunter, waarmee De Graafschap toch weer de weg naar boven heeft ingezet.

De Graafschap: Terol, J.Jansen, Van Kouwen (80.Van de Pavert), Van der Meulen, Massop; Meijer, El Hassnaoui, Auassar (77.Breinburg); Vincken (80.Calvete), Gommans, Anco Jansen