Nieuws

Politie beëindigt illegale houseparty in Velp

VELP - De politie heeft zondag een eind gemaakt aan een illegale houseparty in Velp (audio).
Ruim 400 feestgangers weigerden in eerste instantie het terrein van een oude steenfabriek te verlaten. Een 27-jarige man uit het Duitse Übigau is aangehouden. Hij had een honkbalknuppel in zijn auto liggen en wilde het terrein niet verlaten.
Het dansfeest op het afgelegen particulier terrein aan de Lathumse Veerweg begon vroeg in de nacht. De eigenaar van het terrein waarschuwde al snel de politie. Na onderhandelingen met de organisatoren ging rond 7.00 uur de muziek uit. Toen gingen ook veel feestgangers vrijwillig weg. De politie en ME, met zeker 100 mensen aanwezig, zagen erop toe dat alles rustig verliep. Rond 10.30 uur vertrokken de laatste bezoekers, onder dwang van de Mobiele Eenheid.
ME bij illegale houseparty in Velp

"Openbare orde niet in het geding"

“Een onvergunde houseparty op particulier terrein kan en wil ik niet toestaan. Gelukkig is het feest op een rustige manier beëindigd, waardoor de openbare orde niet in het geding is geweest”, liet burgemeester Petra van Wingerden van de gemeente Rheden weten.

Geen Project X

De politie benadrukt dat het niet om een Project X-feest; een feestje naar aanleiding van een oproep op Facebook. Enkele weken geleden liep zo'n feest in het Groningse Haren totaal aan de hand. In Arnhem bleef het een week later vrij rustig.
Bekijk ook de 5 vragen over het illegale housefeest die onze lezers bezighouden.
Feestgangers bij illegale houseparty
Het terrein wordt schoongemaakt