Nieuws

Mannetjesotter Doesburg maakt het goed

DOESBURG - De otter die vijf maanden geleden in de omgeving van Doesburg is vrijgelaten om daar de populatie te versterken, maakt het goed.
Dat meldt ARK natuurontwikkeling. Het mannetje is inmiddels helemaal op zijn plek in de Oude IJssel tussen Doesburg en Doetinchem en heeft waarschijnlijk zelfs een partner gevonden.
Dat is goed nieuws voor de otters in het gebied. Eerder werden er in de omgeving Doesburg al jongen geboren binnen de nog prille populatie, maar helaas sneuvelden die in het verkeer. Er bleek geen mannetje meer over te zijn en daarom werd er een otter uit De Weerribben overgebracht naar Doesburg. 

Betere omgeving voor de otter

Voor otters zijn rivieren een prettige leefomgeving; er liggen tal van moerassen in de uiterwaarden en achter de dijken. ARK Natuurontwikkeling en het Wereld Natuur Fonds zetten zich de komende jaren samen met de provincie Gelderland, Rijkswaterstaat, Waterschap Rijn en IJssel, Waterschap Veluwe, Waterschap Rivierenland, gemeente Doesburg, Staatsbosbeheer en de Otterwerkgroep Doesburg in voor de ontwikkeling van een duurzame otterpopulatie. Daarbij wordt de verkeersveiligheid voor otters verbeterd en worden doelgericht genetisch onverwante dieren bijgeplaatst.