Nieuws

Verplicht vrijwilligerswerk om dorpshuis te redden

AALTEN - Dorps- en buurthuizen staan onder druk.
De gemeente bezuinigt en dan is één gemeenschapshuis per buurt veel. Het buurtschapshuis in Aalten laat zien dat het ook zonder overheidssteun kan.
Twintig verenigingen, ruim 600 leden en 150 vrijwilligers vormen al twintig jaar het hart van buurtschapshuis 't Romienendal in Dale (Aalten). In tegenstelling tot veel andere buurt- en dorpshuizen kan 't Romienendal al zolang bestaan zonder overheidsgeld. "Het is een succes als mensen elkaar graag willen ontmoeten in een buurt- of dorpshuis", zegt Harry Fukkink. Als voorzitter van de Vereniging Algemene Daalse Belangen is hij verantwoordelijk voor buurtschapshuis 't Romienendal.

Bezuinigingen

Veel buurt- en dorpshuizen gaan wegens bezuinigingen dicht. De gemeente zoekt noodoplossingen voor de gebruikers, bijvoorbeeld in scholen. De subsidiekraan wordt dichtgedraaid.

Reageer

Een dorpshuis kan niet zonder vrijwilligers. Moet vrijwilligerswerk verplicht worden? Ga naar www.facebook.com/deBuzznl, reageer op de stelling en win het boek 'Modern naoberschap, hype of houvast?'