Nieuws

Jason Veenendaal (9) skeltert Alpe d'Huez op

ALPE D'HUEZ - De 9-jarige Jason Veenendaal uit Ede is dinsdag met zijn skelter de Alpe d'Huez opgereden om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker.
Aangemoedigd door het enthousiaste publiek langs het parcours bereikte deze jonge held de top. Hij deed er 2,5 uur over. "Fantastisch", aldus Jason.

"Media" aandacht Jason te veel

Jason vond het wel vreemd hoe iedereen toch zijn naam wist. "Op een gegeven moment werd het hem ook te veel qua (media)aandacht", zegt vader Michael. "Iedereen is zo enthousiast en wil graag een foto van hem maken. De mensen bedoelen het allemaal goed, maar Jason heeft daar nu even genoeg van. Hij snapt het natuurlijk niet allemaal".
Het leek er een tijdje op dat Jason niet met zijn skelter omhoog kon, omdat de skelter technisch niet op tijd klaar zou zijn. Eind vorige week bleek de skelter toch in orde.
De actie Alpe d'Huzes is officieel woensdag en donderdag. Jason heeft woensdag een rustdag, donderdag gaat hij met de fiets de befaamde berg op.
Jason verloor twee jaar geleden zijn oma en een halfjaar geleden zijn moeder aan "deze rotziekte". En zijn stiefmoeder vecht op dit moment ook tegen kanker.

Eerdere videoreportage over Jason Veenendaal


Eerdere berichtgeving: