Nieuws

Voetballer DOS Kampen weer vrij

ZUTPHEN - Een 23-jarige voetballer van DOS Kampen die in april een tegenspeler zwaar zou hebben mishandeld, is op vrije voeten.
Zijn advocaat had om de vrijlating gevraagd. Hij blijft wel verdachte.
De man zou op 14 april in de wedstrijd tegen Zwart Wit '63 uit Harderwijk een tegenstander tegen het hoofd hebben getrapt. De 27-jarige voetballer brak zijn neus, beide oogkassen en zijn kaak op twee plaatsen.

Speler mag nooit meer voetballen

De 23-jarige speler mag van de KNVB nooit meer voetballen. Zijn overtreding werd door de tuchtcommissie aangemerkt als een 'excessieve overtreding'. Daardoor kwam deze in aanmerking voor een straf volgens het beleid Effectieve Aanpak Excessen dat de KNVB met ingang van dit seizoen toepast binnen het amateurvoetbal. Al enkele tientallen voetballers gingen de speler van DOS Kampen dit seizoen voor. Ook zij mogen nooit meer voetballen.
Zijn broer, een 20-jarige Kampenaar, zat ook enige tijd vast op verdenking van mishandeling. Hij is door de KNVB voor acht wedstrijden geschorst. DOS Kampen royeerde beide spelers. Ook het slachtoffer werd door de KNVB voor acht duels geschorst.

Selectie eerdere berichtgeving: