Nieuws

Zwak De Graafschap vliegt uit eredivisie

DOETINCHEM - De Graafschap is na een zwak optreden tegen FC Den Bosch gedegradeerd uit de eredivisie.
Het werd 1-1 en dat was niet genoeg.
In de beginfase oogde het spel van Den Bosch makkelijker, De Graafschap stond duidelijk onder hoogspanning. De thuisclub ontsnapte toen Tom van Weert na dom balverlies zo door mocht lopen, maar zijn stiftbal ging net naast. De spits kreeg even later nog een betere kans, maar Yves De Winter hield zijn ploeg met een katachtige reflex op de been. De Graafschap bakte er helemaal niks van en de verdiende 0-1 kwam er alsnog. Na chaotisch verdedigen sloeg Van Weert toe.
Het bleef bar en boos van de thuisclub. Van den Broek mocht zo door de defensie soleren en De Winter moest wederom redding brengen. Na bijna een half uur had De Graafschap de eerste kans en uit een hoekschop kreeg Den Bosch vervolgens de bal niet weg. Yuri Rose profiteerde: 1-1. Daarna had de thuisclub voor het eerst een overwicht. Een doelpunt van Michael de Leeuw werd terecht geannuleerd wegens buitenspel. De topscorer was kort daarop dichtbij de 2-1 en Anco Jansen raakte na een mooie actie de paal. Ook De Leeuw was nog dichtbij een treffer.
Na rust begon Den Bosch weer beter, maar De Graafschap herpakte zich en had een redelijke kans via de actieve Anco Jansen. In de counter was Den Bosch gevaarlijk met de ijzersterke Van Weert, die net over schoot. Aan de andere kant moest Begois in actie komen bij een vrije trap van Anco Jansen. Van Weert liep er even later zo doorheen, maar schoot te wild.
Halverwege de tweede helft kwam Nenad Sreckovic in plaats van Lion Kaak en werd er gekozen voor vier spitsen om wat te forceren. Het spel bleef armoedig, al had Rydell Poepon wel een aardige kopbal. In de counter leek Reniers voor de beslissing te zorgen, maar De Winter voorkwam dat. De thuisclub koos voor puur opportunisme en De Leeuw kopte maar net over. In de slotfase was De Graafschap helemaal nergens meer. Bij een hoekschop kopte nota bene de meegekomen doelman De Winter over en ook Poepon mikte te hoog.
Opstelling: De Winter; J. Jansen, Meijer, Wormgoor, van de Pavert; Rose, (Saeijs), Kaak, (Sreckovic), A. Jansen, Vermouth; de Leeuw, Poepon.