Nieuws

Twee doden bij ongeval Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Bij een aanrijding in Lichtenvoorde zijn dinsdagochtend een 51-jarige man uit Winterswijk en een 34-jarige man uit het Duitse Sudlohn om het leven gekomen.Op de kruising van de Hamelandweg en de Vragenderweg botsten een vrachtwagen en een bestelbus op elkaar.
De bestelwagen zou plotseling de weg op zijn gereden.
De 34-jarige man werd uit de bestelauto geslingerd en overleed ter plaatse. De 51-jarige bestuurder zat bekneld in de wagen en moest door de hulpdiensten worden bevrijd. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed hij enkele uren later. De 21-jarige trucker uit Blokker kwam met de schrik vrij.

Reactie van de gemeente Oost Gelre over de aanpak van de kruising Hamelandroute-Vragenderweg in Lichtenvoorde:
De gemeente Oost Gelre is al langere tijd bezig met de Hamelandroute en de herverdeling van kruisingen op deze weg. Dat zal nog niet op korte termijn tot aanpassingen leiden.
De provincie Gelderland gaat vanaf april dit jaar onderhoud aan de Hamelandroute plegen. Onderdeel daarvan is het weghalen van de rechtsafstroken op een aantal kruisingen, waaronder de kruising Hamelandroute-Vragenderweg. Deze werkzaamheden op het gedeelte waarin de kruising Hamelandroute-Vragenderweg ligt, zijn gepland voor de tweede helft van dit jaar. Hopelijk zal dit de veiligheid van de kruising positief beïnvloeden.
De gemeente blijft in overleg met de verschillende belangengroepen en met de wegbeheerder provincie Gelderland over de herverdeling van kruisingen en in het verlengde daarvan de veiligheid van die kruisingen.