Maatjes Gezocht

Maatjes Gezocht

Frans Duijts gaat voor Omroep Gelderland langs bij mensen die wel een maatje kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld een vluchteling die beter Nederlands wil leren spreken of iemand die eenzaam is en op zoek is naar gezelschap. Ook spreekt hij maatjeskoppels die al langere tijd een geslaagde match zijn.

Met dit feel good programma wil het Oranje Fonds laten zien hoe leuk het kan zijn om maatje van iemand te zijn en op deze manier meer mensen bewegen om ook maatje te worden.

De kijker kan zich via de website www.maatjesgezocht.nl aanmelden en wordt op deze manier gekoppeld aan iemand die wel wat hulp of gezelschap kan gebruiken.

Uitzendingen
Zondag 14 oktober t/m 16 december 2018, 17.20 uur (ieder uur herhaald)

Oranje Fonds

Maatjes Gezocht wordt mede mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds. Het grootste sociale fonds van Nederland voert al jaren campagne om zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren maatje te worden. Maatjes zijn onmisbare vrijwilligers en de vraag is groter dan het aanbod. In het programma wil het Oranje Fonds laten zien dat je je op verschillende manieren in kunt zetten als maatje. En dat het niet alleen leuk is voor de ander, maar dat je er als vrijwilliger ook veel plezier aan kunt beleven.

Frans Duijts

In Maatjes Gezocht ziet Frans Duijts dat je op allerlei manieren een verschil kunt maken in het leven van een ander. Bijvoorbeeld door samen te gaan fietsen of wandelen, door met iemand de Nederlandse taal te oefenen of gewoon samen een kopje koffie te drinken. Zo is Frans een dagje opgetrokken met de 23-jarige Dave uit Ede. Hij heeft een lichte verstandelijke beperking en contact leggen is voor hem daardoor niet altijd makkelijk. Hij zoekt daarom een maatje dat echte mannendingen met hem wil doen, zoals biljarten of naar de kroeg.

Frans: “Ik ben heel dankbaar dat ik dit programma heb mogen maken. De verhalen hebben me geraakt en verwonderd. Zo ontdekte ik dat eenzaam zijn niet per se betekent dat je alleen thuis zit. Ook mensen die omringd zijn door anderen kunnen zich eenzaam voelen.  Iedereen heeft een maatje nodig in het leven.”

Maatjes Gezocht is tien weken lang te zien te zien op TV Gelderland. Alle portretten uit de serie zijn terug te kijken op www.maatjesgezocht.nl en via Uitzending Gemist. Maatjes Gezocht is geproduceerd door Skyhigh TV.