Koos

Koos is een ingedutte loopbaancoach, die al jaren geen klap uitvoert. Zijn nieuwe teamleider is het zat en stelt hem een ultimatum: binnen een week moet hij vijf mensen aan een baan helpen, anders wordt hij ontslagen. Geheel tegen zijn verwachtingen in vindt hij hierdoor zichzelf terug.

Koos wordt gespeeld door de bekende Arnhemse acteur Bart Klever. In de serie leert Koos verschillende personages kennen: van een ex-profvoetballer uit Doetinchem tot een zeer inspirerend meisje met het syndroom van Down uit Apeldoorn. Samen met hen beleeft hij de meest intense week van zijn leven en rijdt hij stad en het Gelderse land af voor werkbezoeken.

Personage Ida, de vrouw van Koos, wordt gespeeld door José Kuijpers. Daarnaast zijn er ook enkele bekende Gelderse gezichten te zien in de 4-delige dramaserie.

De essentie van de serie
Omroep Gelderland heeft gekozen voor een format waarbij de gehele provincie Gelderland centraal staat. De serie wordt gekenmerkt dankzij de provinciespreiding. Koos wordt geproduceerd door Omroep Gelderland in samenwerking met NOBS, een productiebedrijf dat gespecialiseerd is in dramaproducties. NOBS heeft onder andere de productie in handen van de speelfilm De IJslandbende, Berend Botje en Voordat ik vergeet met Thomas Acda en Mattijn Hartemink.

Koos is vanaf 19 november vier weken lang iedere dinsdag om 17.20 uur te zien bij Omroep Gelderland (daarna ieder uur herhaald). De afleveringen zijn tevens terug te zien via Uitzending Gemist.