De Achterhoeker, als we de stereotypes mogen geloven, zijn het boerse mensen, nuchter, wars van spiritualiteit, bierdrinkend en vleesverslindend, høkend op de muziek van Normaal. Ze zijn afwachtend en hebben moeite met invloeden van buitenaf... 
Frans Miggelbrink is columnist en komiek. Willem Te Molder, zanger en bassist van Boh Foi Toch. Beiden 100% Achterhoeker. En daar zijn ze trots op. 
 
In I Love De Achterhoek gaan Frans en Willem op zoek naar nieuwe ervaringen, exotische belevenissen en spannende ontmoetingen die ze uit hun eigen Achterhoekse comfortzone haalt. 
 
In vier afleveringen gaan de mannen in het camper-busje van Willem kris kras door de Achterhoek. Ze weten van tevoren niet waar ze terecht gaan komen. Wat ze wel weten is dat ze verrast gaan worden in hun eigen Achterhoek. Want naast bier drinken, motorcross en gitaarbandjes heeft de Achterhoek nog veel meer te bieden. Denk dan bijvoorbeeld aan spiritualiteit,  vreemde culturen en bijzondere mensen.
 
Vier weken lang stappen Willem en Frans uit hun eigen bubbel, zonder dat ze buiten de grenzen komen van hun zo geliefde Achterhoek. Ze gaan dingen doen die ze nog nooit gedaan hebben. Ze gaan gesprekken voeren met mensen die ze niet zo snel ontmoet zouden hebben. Hoe gaan ze daarop reageren?
Dat zie je in I Love De Achterhoek.

 I Love De Achterhoek is vanaf 17 juni wekelijks te zien vanaf 17.20 uur bij TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald).