Het Lekkerste van Gelderland

Beroepssnoeper Jochem van Gelder gaat in 12 afleveringen op zoek naar het lekkerste taartje, cakeje of gebakje van Gelderland. Hij bezoekt 12 steden, plaatsen, dorpen en gehuchten in zijn zoektocht naar de plaatselijke lekkernij.

Zijn speurtocht leidt hem naar de oorsprong van het lekkers, de verhalen achter het gerecht en de betekenis van de naam. Met die kennis gaat hij naar de plaats en zoekt hij drie dorpsgenoten die het gerecht het allerlekkerst klaar kunnen maken. Jochem volgt deze drie thuisbakkers in het bak- en bereidingsproces, terwijl ze de lokale lekkernij op hun eigen manier bakken.

Een expert beoordeelt iedere aflevering samen met Nederlands televisie kok Sandra Ysbrandy wie van de 3 thuisbakkers het lekkerste gebakken heeft. Deze winnaar gaat door naar de grote finale op 4 april 2020, waar uiteindelijk alle 12 winnaars een laatste strijd met elkaar aan gaan voor de titel: ‘Het Lekkerste van Gelderland’!

Het Lekkerste van Gelderland is vanaf 4 januari wekelijks te zien om 17.20 uur op TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald).