Het Lekkerste van Gelderland

Voor het tweede seizoen van Het Lekkerste van Gelderland  zoeken we kandidaten! Kom jij uit Gelderland, ben jij gek op koken en vind je het leuk om Gelderse gerechten te bereiden? Geef je dan nu op via hetlekkerste@gld.nl.

Beroepsproever Jochem van Gelder gaat in het tweede seizoen op zoek naar de lekkerste streekgerechten van Gelderland. In 9 afleveringen bezoekt hij steden, plaatsen, dorpen en gehuchten in zijn zoektocht naar deze gerechten.

Zijn speurtocht leidt hem naar meer informatie over de Gelderse eetgewoontes van vroeger, de verhalen achter de verschillende gerechten en de betekenis van de naam. Met die kennis komt Jochem aan in de kookstudio. Hier volgt hij drie kandidaten in het kook- en bereidingsproces, terwijl ze ieder de Gelderse lekkernij op hun eigen manier bereiden.

Een expert beoordeelt vervolgens, samen met televisiekok Sandra Ysbrandy, wie van drie het lekkerste gekookt heeft. Deze winnaar gaat door naar de grote finale, waar uiteindelijk alle 9 winnaars een laatste strijd met elkaar aangaan voor de titel: Het Lekkerste van Gelderland!

Het Lekkerste van Gelderland is vanaf 9 januari wekelijks te zien om 17.20 uur op TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald).