Helden van 2018

Jan de Hoop en Sonja Booms kijken in het 4-delige eindejaarsprogramma 'Helden van 2018' samen met kleine en grote Gelderse helden terug op het jaar. Ze ontvangen gasten die anderen inspireerden, ontroerden, lieten juichen of lachen.

Zo is onder andere Bennie Jolink te gast, die zich zo fit voelt dat hij met Normaal toch nog een keer gaat høken, maar ook podiumkunstenaar Mo Hersi die voor meer diversiteit zorgde bij de Vierdaagse. Zangeres en ‘vechtersbaas’ Lisanne Spaander schuift aan, Miss Nederland Leonie Hesselink vertelt over haar succesvolle jaar, en Jan en Sonja spreken met Teun Peters. Hij is een ster op YouTube en op straat. Zeker nadat hij te zien was in de bioscoopfilm De film van Dylan Haegens.

Bijzonder is ook de komst van bmx’er Jelle van Gorkom die zwaar gewond raakte bij een trainingsongeval maar mede door zijn wilskracht op wonderbaarlijke wijze revalideert.

Helden van 2018 is te zien bij Omroep Gelderland van donderdag 27 december tot zondag 30 december om 17.20 uur (daarna ieder uur herhaald).