Helden van 2017

Helden van 2017

Jan de Hoop en Sonja Booms presenteren eindejaarsprogramma

Jan de Hoop en Sonja Booms kijken in het 4-delige eindejaarsprogramma 'Helden van 2017' samen met kleine en grote Gelderse helden terug op het jaar. Ze ontvangen gasten die dit jaar een voorbeeld waren voor anderen, mensen inspireerden met hun verhaal of voor een glimlach zorgden. Gasten die ieder op eigen wijze het verschil maakten, hoe klein soms ook.

Daarnaast worden alle uitzendingen op een bijzondere manier afgesloten. Muzikaal door de Dinxperlose Laura van Kaam die terugkijkt op het jaar waarin ze langzaam herstelt van een zware depressie en hoe muziek haar daarbij helpt. Schrijver en Dichter des Achterhoeks Eva Schuurman uit Wichmond vangt de uitzending in een gedicht, de Nijmeegse stadstekenaar Elske Berndes vat de uitzending visueel samen, en de veelgeprezen Barneveldse cabaretier Martijn Kardol sluit de eerste uitzending treffend af.

De 'helden' zijn ook te horen in het gelijknamige radioprogramma dat op eerste en tweede kerstdag wordt uitgezonden tussen 10.00 uur en 12.00 uur. Rob Kleijs is de presentator van dit programma.

U kunt de opnames bijwonen: op dinsdag 19 en woensdag 20 december om 19.00 uur en/of 20.30 uur. Aanmelden via publieksservice@gld.nl

Helden van 2017, van woensdag 27 t/m zaterdag 30 december te zien om 17.15 uur (daarna ieder uur herhaald)

GLD vandaag
Jan de Hoop

Jan de Hoop presenteert, naast het RTL Ontbijtnieuws, het radioprogramma 'De Hoop op Zaterdag' bij Omroep Gelderland. Hij woont sinds drie jaar in Radio Kootwijk en geniet elke dag van de schoonheid en de rust van de provincie.

GLD vandaag
Sonja Booms

Sonja Booms, die bij Jan om de hoek woont in Apeldoorn, is al jaren een vertrouwd gezicht bij Omroep Gelderland. Ze presenteert onder meer het nieuws en Gelderland Helpt.