Header

GLD doc

 GoShort

Go Short is hét jaarlijkse kortefilmfestival van Nederland. Tijdens Go Short worden de beste recente korte films van Europa vertoond in Nijmegen. Het festival reikt de Go Short Awards uit en er zijn ook diverse focusprogramma's, workshops, lezingen en party's.

 

Tijdens de vijf festivaldagen zendt Omroep Gelderland elke dag een korte film uit die een link heeft met Gelderland.  Van 6 t/m 10 april elke dag om 17:20 uur.

Woensdag 6 april - Onno, de onwetende
GoShort

Onno loopt vast. Hij is de weg kwijt. Hij heeft zoveel vragen en maar weinig antwoorden. Daarbij komt ook dat rare gevoel. Het gevoel dat hij herkent, maar niet begrijpt. Wanneer en waar begon dit rare maar herkenbare gevoel?

Donderdag 7 april - Faal
GoShort

Een verkeersregelaar van ongeveer dertig jaar faalt in zo’n beetje ieder aspect van z’n leven. Dit merkt hij zelf niet, waardoor hij in een droomwereld in zijn eenzame appartement leeft.

Donderdag 7 april - Het Getij
GoShort

‘Het Getij’ is een narratieve, korte film over een 8-jarig jongetje, die moeite heeft met de instabiele relatie van zijn ouders. Hoe gaat een klein kind om met een situatie die moeilijk te begrijpen is, waar liefde en haat elkaar steeds snel opvolgen? Een combinatie van impotentie en frustratie resulteert in donkere fantasieën en het martelen van insecten. Het perspectief van de jongen staat centraal.

Vrijdag 8 april - Until the quiet comes
GoShort

De 87-jarige Torro vluchtte tijdens de oorlog in de jaren negentig van Abchazië naar Georgië. Daar woont hij nu in een vervallen huis, samen met zijn neef en diens vrouw. Ze zijn vanwege gebrek aan eten, geld en warmte tot elkaar veroordeeld. Ondanks Torro’s veerkracht begint de situatie zijn tol te eisen. Tragiek, humor en wodka wisselen elkaar af in deze documentaire over levenskracht en vergankelijkheid.

Zaterdag 9 april - U hebt een probleem
GoShort

Een inkijkje in de wereld van het Team Bemoeizorg in Groningen. Zonder commentaar toont de documentaire de pogingen van hulpverleners Thea en Albert-Jan om hun cliënten duidelijk te maken dat het zo niet langer kan. Bernadette in haar zomerhuisje grijpt steeds vaker naar de fles, terwijl de in een caravan bivakkerende Richard zich al weken niet heeft gewassen. Maar Bernadette vindt Albert-Jan een zeurpiet en Richard heeft meer interesse in zijn dode merel. Intussen worstelt het team op kantoor met de intervisievragen. Zijn die warm, koud of neutraal?

Zondag 10 april - Hemelpoort
GoShort

Bill is een man van in de vijftig, die een vrij depressief leven heeft. Na zijn – ietwat – ongelukkige dood krijgt Bill de kans om een herinnering te herleven voordat hij naar de hemel zal oprijzen, als een gift van de bewaker van de Hemelpoort. Bill is zeer opgewonden om weer seks te hebben met zijn eerste vriendin, maar als hij erachter komt dat zijn herinnering niet hetzelfde was als hij dacht wil hij alleen nog maar ontsnappen.

Zondag 10 april - Sad Spirit
GoShort

Geleid door mindfulness-meditatie, blikt een ruimtevaarder terug op een pijnlijk moment uit zijn jeugd: toen het beeld van zijn vader veranderde door diens depressie. De krachtige gorilla voor wie hij zijn vader ooit aanzag, ging verloren door de komst van de Droefgeest.