Gevlucht naar Gelderland

Gevlucht naar Gelderland

‘Gevlucht naar Gelderland’: dé serie over vluchtelingen die een nieuw leven opbouwen in Gelderland! We volgen in 6 afleveringen vluchtelingen die, na een heftige tijd en vaak lange en moeilijke reis, hun plek in Gelderland hebben gevonden en een waardevolle bijdrage leveren aan onze maatschappij.

Bijzondere verhalen uit de verschillende regio’s in Gelderland komen aan bod. Zoals een Syrische vluchteling die zijn eigen gezin heeft achter moeten laten en in Nijmegen een compleet nieuw leven is begonnen, een eigen bedrijf heeft opgezet en inmiddels is herenigd met zijn gezin. Of het architectenechtpaar dat weer in opleiding is om hun oude beroep zo snel mogelijk weer op te pakken.

Naast de ‘succesverhalen’ is er in de serie ook aandacht voor de bijzondere initiatieven, vrijwilligers en instanties die zich inzetten om de vluchtelingen op te vangen en hen helpen onderdeel te worden van de maatschappij. We zien in de serie ook vluchtelingen met veelbelovende talenten die nog heel wat hobbels moeten nemen voordat ze onderdeel kunnen worden van het, voor ons zo normale, leven. De serie maakt inzichtelijk welke fases vluchtelingen moeten doorlopen om statushouder te worden en welke drempels ze over moeten voor ze eindelijk verder kunnen met hun leven. Van de asielprocedure en gezinshereniging, tot de Nederlandse les voor de inburgering en de zoektocht naar een betaalde baan.

En hoe bevalt ze het in Gelderland? Waar moeten ze aan wennen? Kunnen ze fietsen en waarderen ze Gelderse lekkernijen? En wat doen ze om een sociaal leven op te bouwen?

Gevlucht naar Gelderland
6 afleveringen (5 juni t/m 10 juli 2017)
Uitzending: maandag om 17.20 uur (ieder uur herhaald)