Gelderland sport

Gelderland Sport, op weg naar Tokyo

Op deze plaats in de bossen bij Arnhem worden sporters klaargestoomd om straks in Tokyo te kunnen schitteren op de Olympische Spelen. Nederland haalt de laatste jaren steevast rond de 20 medailles op de Oympische Spelen en in Rio 62 medailles bij de paralympiusche Spelen. En dat is heel veel voor zo`n klein landje. Van over de hele wereld komen ze hier kijken hoe wij dat nu doen. De komende 8 weken gaan we op zoek naar de geheimen van Papendal.  

Dit doen we met sporters die op weg zijn naar Tokyo en met begeleiders die het van achter de schermen allemaal mogelijk maken. BMX'ers Laura en Merel Smulders, handbalster Nikita van der Vliet, baanwielrenner Nils van `t Hoenderdaal, badmintonster Selena Piek, handboogschutter Sjef van den berg en handbiker Mitch Valize staan centraal. Hoe trainen ze? Wat eten ze? Hoe worden ze mentaal voorbereid op die topprestatie die ze over een jaar moeten gaan leveren? En wat is de rol van Papendal hierin?

Gelderland Sport, op weg naar Tokyo is vanaf 22 mei wekelijks te zien vanaf 17.30 uur bij TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald).