Fa. Milie BV

In het nieuwe seizoen van tv-programma Fa. Milie BV worden Gelderse familiebedrijven, uit verschillende branches, in de spotlights gezet. Welke veranderingen zijn er door de jaren heen geweest, hoe is de familiesfeer en wat maakt een familiebedrijf zo bijzonder?

Dit jaar bieden we specifiek een podium aan bedrijven die het afgelopen jaar iets bijzonders hebben meegemaakt of waar binnenkort iets staat te gebeuren. De beoogde thema’s voor dit jaar zijn: nieuwbouw of verbouw, het stokje wordt overgegeven, opvolger gezocht en/of (nog) niet gevonden, duurzaamheid, andere koers varen, bedrijf gaat in de verkoop, moderniseren, door corona in de problemen, door corona floreert het bedrijf juist.

Ondernemen in crisistijd
Daarnaast staan we ook stil in tijden van de coronacrisis: hoe is het om te ondernemen in onzekere tijden? Familiebedrijven vormen een belangrijk onderdeel van de economie. Hoe zij de coronacrisis doorstaan, is dus van groot belang. Voor familiebedrijven is het haast per definitie niet de eerste crisis die zij meemaken. Het bedrijf zit minstens twee generaties in de familie. Enkele van de grootste familiebedrijven zijn al in de negentiende eeuw opgericht. Zij maakten twee wereldoorlogen mee, de depressie van de jaren dertig, de oliecrisis uit de jaren zeventig en de kredietcrisis van 2008. En ze overleefden ze allemaal. Zeven van de tien bedrijven in Gelderland zijn familiebedrijven. De ruim 45.000 Gelderse familiebedrijven zijn goed voor 32% van alle banen. 

Het nieuwe seizoen van Fa. Milie BV is vanaf 20 mei, iedere donderdag om 17.20 uur, te zien op TV Gelderland.