Dorpshuis van het jaar

Dorpshuis van het jaar

Welk dorpshuis in Gelderland is hét bruisende hart van het dorp en wint de titel ‘Dorpshuis van het jaar’? Een deskundige jury heeft de aanmeldingen beoordeeld en de volgende zes finalisten geselecteerd: 't Dorpshuus in IJzerlo, Doelum in Renkum, St. Dorpsaccomodatie Rietmolen in Rietmolen, Buurthuis 't Huuske in Arnhem, het Stadshuus in Lochem en MFC De Steen in Heerewaarden.

Angelique Krüger doet wederom verslag van de wedstrijd en gaat langs bij de zes finalisten. Tijdens zeven afleveringen gaan de genomineerden de strijd met elkaar aan. Zij hebben elk al 750 euro gewonnen en gaan door naar de volgende ronde. Het winnende dorps- of buurthuis krijgt bovenop de 750 euro nog 2.500 euro én de titel Dorpshuis van het jaar 2019. 

Voor de verkiezingen zoeken we dé plek in een dorp of wijk in Gelderland waar mensen elkaar ontmoeten. Dit jaar zijn er weer drie hoofdthema's waar de finalisten op worden beoordeeld. Er wordt gekeken naar de activiteiten die de ontmoetingsplek organiseert rondom het thema 'sport en bewegen'. Verder worden de uitstraling en de toegankelijkheid van het dorpshuis in de beoordeling meegenomen. 

Meer informatie over de wedstrijd is te vinden op www.dorpshuisvanhetjaar.nl of Facebook

Dorpshuis van het jaar is vanaf 20 oktober wekelijks om 17.20 uur te zien bij Omroep Gelderland (daarna ieder uur herhaald).