Dorpshuis van het jaar

Welk dorpshuis in Gelderland is hét bruisende hart van het dorp en wint de titel ‘Dorpshuis van het jaar’? Een deskundige jury heeft de aanmeldingen beoordeeld en de volgende zes finalisten geselecteerd: 
THUIS Wageningen, Wijkplaats BUUR in Nijmegen, Den Diek in Lichtenvoorde, Dorpshuis Kulturhus De Borg in Babberich, 't Dorpshuus in Varsselder-Veldhunten en Buurthuis De Meerpaal in Ede.

Zij hebben elk al 750 euro gewonnen en gaan door naar de volgende ronde. Het winnende dorps- of buurthuis krijgt bovenop de 750 euro nog 3000 euro én de titel Dorpshuis van het Jaar 2018. 

In september worden de zes genomineerden bezocht door de Omroep Gelderland, de vakjury én de beheerders van de andere genomineerde dorps- of buurthuizen. In totaal krijgt elk van de zes genomineerden drie cijfers: een cijfer van de vakjury, een cijfer van de andere beheerders en een cijfer voor het aantal stemmen via de website. Er kan ook dit najaar namelijk gestemd worden via www.dorpshuisvanhetjaar.nl! Het gemiddelde van deze drie cijfers bepaald welk dorps- of buurthuis de titel in de wacht sleept én het prijzengeld: € 3000,-! 

Angelique Krüger zal op Omroep Gelderland verslag doen van de wedstrijd en gaat langs bij de zes genomineerden. Tijdens acht afleveringen gaan deze zes dorps- of buurthuizen de strijd met elkaar aan.

Meer informatie: www.dorpshuisvanhetjaar.nl en via Facebook

Uitzendingen:
Zaterdag 20 oktober t/m 8 december 2018, om 17.20 uur (ieder uur herhaald)