BuitenGewoon

Gelderse Natuurfotowedstrijd 2021 van start! Doe jij mee?

De inzendtermijn is gesloten. Houd deze website in de gaten. Uit alle inzendingen kiest de jury voor iedere categorie 10 kanshebbers. Deze worden op 28 juni 2021 gepubliceerd op deze website.

Ga jij ieder weekend gewapend met je camera de natuur in? Of heb je tijdens een wandeling bij toeval een ‘lucky shot’ gemaakt? Iedereen mag meedoen! BuitenGewoon is op zoek naar de mooiste Gelderse natuurfoto gemaakt in het afgelopen jaar (1 januari 2020 t/m nu).

Klik hier om je foto in te sturen

Hoe werkt het?

Vanaf 1 mei kun je jouw mooiste foto insturen via de website van BuitenGewoon.

De wedstrijd bestaat uit vijf categorieën:

  • Landschap
  • Macro
  • Dieren
  • Vogels
  • Jaarthema: De natuur dichtbij

Een kritische blik is geboden want in iedere categorie kan je maar met één foto meedoen. Insturen kan tot en met 31 mei 2021.

Uit alle inzendingen kiest de jury voor iedere categorie 10 kanshebbers. Deze worden op 28 juni gepubliceerd op onze website. Al deze 50 foto's maken kans op de volgende prijzen: winnaar per categorie, de juryprijs en de publieksprijs.

De prijsuitreiking vindt plaats op zondag 5 september 2021 bij Kasteel Doorwerth in Doorwerth.

Publieksprijs

Van 28 juni tot en met 31 augustus kan het publiek zijn of haar stem uitbrengen op de 50 geselecteerde foto's. De foto met de meeste stemmen wint de publieksprijs.

De Jury

De inzendingen worden beoordeeld door een driekoppige jury bestaande natuurfotografen Johan van der Wielen en Harvey van Diek en redactielid van Mooi Gelderland Jennie Burgers.

Harm en Jeroen
Jeroen van Wijk (23), winnaar Gelderse Natuurfotowedstrijd 2020 met presentator van BuitenGewoon Harm Edens.

Prijzen

Juryprijs

Is jouw foto de mooiste Gelderse natuurfoto van het afgelopen jaar? Dan win je een exclusieve privé masterclass naar keuze (landschap, macro of nachtfotografie) van natuurfotograaf en jurylid Johan van der Wielen én een publicatie in Mooi Gelderland. Het natuurmagazine van Gelderland dat elk kwartaal op de mat van ruim 45.000 leden van Geldersch Landschap & Kasteelen valt.

Publieksprijs

Jouw winnende foto afgedrukt in groot formaat op hoogwaardig materiaal.

Winnaar per categorie

Ben jij de winnaar van één van de vijf categorieën? Dan wordt jouw foto opgenomen als ansichtkaart in de GLK kalender 2022.

Alle winnaars krijgen daarnaast 1 jaar gratis donateurschap van Geldersch Landschap & Kasteelen. Daardoor krijg je onder andere vier keer het magazine Mooi Gelderland en kan je gebruik maken van vele voordelen zoals gratis toegang tot de kastelen en veelal gratis deelname aan wandelingen en bijzondere fietsexcursies met de boswachter. Dit donateurschap stopt automatisch.

Reizende expositie

Tijdens de prijsuitreiking zal de jury nog een extra prijs bekend maken. De drie favorieten per categorie en de winnaar van de publieksprijs zullen na de uitreiking als reizende expositie door de provincie te zien zijn. Aan het eind van de expositie zullen de foto's geschonken worden aan een mooi doel. Ideeën hiervoor zijn van harte welkom en mogen gemaild worden naar buitengewoon@gld.nl

De Gelderse Natuurfotowedstrijd is een samenwerking tussen Omroep Gelderland, Buitengewoon, Geldersch Landschap en Kasteelen en de Provincie Gelderland.

Klik hier om je foto in te sturen