BuitenGewoon

Gelderse Natuurfotowedstrijd

Winters beukenbos wint Gelderse Natuurfotowedstrijd 2020

Dat een landschapsfoto een fotowedstrijd wint komt niet vaak voor. Maar dat een staande landschapsfoto een fotowedstrijd wint, is helemaal uniek. Jeroen van Wijk (23) weet het met zijn 'Winters beukenbos' voor elkaar te krijgen. Zijn foto heeft volgens de jury een absolute 'wauw-factor'. Met zijn 23 jaar is hij één van de jongste deelnemers van de Gelderse Natuurfotowedstrijd 2020. Dit voorjaar zond hij in drie categorieën een foto in en als enige wist hij met al zijn foto's de top 25 te behalen.

Het besneeuwde 'Winters beukenbos' sprong er voor de jury direct uit, ze kon haar oog er niet vanaf houden. "Er is zoveel te zien op deze foto, je blijft ernaar kijken", aldus jurylid en natuurfotograaf Harvey van Diek. "En sneeuw, dat gaan we door de klimaatsveranderingen misschien wel helemaal niet zo vaak meer zien", vult jurylid en natuurfotograaf Johan van der Wielen aan.

(Tekst gaat verder onder de foto)

 

Winters beukenbos

Reizende expositie

Meer dan 800 Gelderse natuurfoto's werden er dit voorjaar ingestuurd. De een nog mooier en unieker dan de ander. De 25 foto's favorieten van de jury zijn 29 april gepubliceerd op de website van BuitenGewoon, het natuurplatform van Omroep Gelderland. Alle foto's zijn het afgelopen jaar gemaakt in onze mooie provincie. In natuurgebieden, maar ook bij jou om de hoek en zelfs in de achtertuin van de fotograaf.

Met het behalen van een plek bij de laatste 25 foto's hebben de fotografen hun eerste prijs al in de wacht gesleept. De shortlist en de winnaar van de publieksprijs vormen namelijk onze reizende expositie. En zullen de aankomende maanden op verschillende plekken in onze provincie te zien zijn:

  • 8 september t/m 4 oktober Bezoekerscentrum Nunspeet
  • 8 oktober t/m 1 november Kasteel Hernen
  • 9 november t/m 6 december Het Nationale Park de Hoge Veluwe

De Gelderse Natuurfotowedstrijd 2020 is een samenwerkingsverband tussen BuitenGewoon, Omroep Gelderland, Provincie Gelderland en Geldersch Landschap & Kasteelen.