BuitenGewoon

Gelderse Natuurfotowedstrijd

Winters beukenbos wint Gelderse Natuurfotowedstrijd 2020

Dat een landschapsfoto een fotowedstrijd wint komt niet vaak voor. Maar dat een staande landschapsfoto een fotowedstrijd wint, is helemaal uniek. Jeroen van Wijk (23) weet het met zijn 'Winters beukenbos' voor elkaar te krijgen. Zijn foto heeft volgens de jury een absolute 'wauw-factor'. Met zijn 23 jaar is hij één van de jongste deelnemers van de Gelderse Natuurfotowedstrijd 2020. Dit voorjaar zond hij in drie categorieën een foto in en als enige wist hij met al zijn foto's de top 25 te behalen.

Het besneeuwde 'Winters beukenbos' sprong er voor de jury direct uit, ze kon haar oog er niet vanaf houden. "Er is zoveel te zien op deze foto, je blijft ernaar kijken", aldus jurylid en natuurfotograaf Harvey van Diek. "En sneeuw, dat gaan we door de klimaatsveranderingen misschien wel helemaal niet zo vaak meer zien", vult jurylid en natuurfotograaf Johan van der Wielen aan.

(Tekst gaat verder onder de foto)

 

Winters beukenbos

Reizende expositie

Meer dan 800 Gelderse natuurfoto's werden er dit voorjaar ingestuurd voor de Gelderse Natuurfoto-wedstrijd van BuitenGewoon, het natuurplatform van Omroep Gelderland. De een nog mooier en unieker dan de ander. Alle foto's zijn het afgelopen jaar gemaakt in onze mooie provincie. In natuurgebieden, maar ook in de achtertuin van de fotograaf. De vakjury maakte een shortlist van 25 foto's. Jeroen van Wijck wist uiteindelijk de wedstrijd te winnen met zijn foto van een winters beukenbos.

Van Nunspeet, naar Hernen en Nationaal Park de Hoge Veluwe

De shortlist en de winnaar van de publieksprijs vormen samen onze reizende expositie. In september waren de foto's te bewonderen in het Bezoekerscentrum Nunspeet en in oktober in Kasteel Hernen. Vanaf aanstaande vrijdag is de tentoonstelling dus te zien in het Museonder in Het Nationale Park de Hoge Veluwe. De foto's zijn tot 20 december te bewonderen. Daarna gaat BuitenGewoon op zoek naar een goede permanente plek om de foto's aan te schenken.

De Gelderse Natuurfotowedstrijd 2020 is een samenwerkingsverband tussen BuitenGewoon, Omroep Gelderland, Provincie Gelderland en Geldersch Landschap & Kasteelen.