BuitenGewoon

Zoektocht naar de mooiste Gelderse natuurfoto in mei 2021 weer van start!

Op 1 mei 2021 gaat de Gelderse Natuurfotowedstrijd weer van start. Ga jij ieder weekend gewapend met je camera de natuur in? Of heb je tijdens een wandeling bij toeval een ‘lucky shot’ gemaakt? Iedereen mag meedoen! BuitenGewoon is op zoek naar de mooiste Gelderse natuurfoto gemaakt in het afgelopen jaar (1 januari 2020 t/m nu).

Houd deze pagina in de gaten. Op 1 mei 2021 zal hier het aanmeldformulier verschijnen.

Winnaar Gelderse Natuurfotowedstrijd 2020

'Winters Beukenbos' door Jeroen van Wijk (23)

Tekst gaat verder onder de foto

Harm en Jeroen

“Er is zoveel te zien op deze foto”

Dat een landschapsfoto een fotowedstrijd wint komt niet vaak voor. Maar dat een staande landschapsfoto een fotowedstrijd wint, is helemaal uniek. Jeroen van Wijk (23) wist het met zijn 'Winters beukenbos' voor elkaar te krijgen. Zijn foto heeft volgens de jury een absolute 'wauw-factor'. Met zijn 23 jaar is hij één van de jongste deelnemers van de Gelderse Natuurfotowedstrijd 2020. Hij zond in drie categorieën een foto in en als enige wist hij met al zijn foto's de top 25 te behalen.

Het besneeuwde 'Winters beukenbos' sprong er voor de jury direct uit, ze kon haar oog er niet vanaf houden. "Er is zoveel te zien op deze foto, je blijft ernaar kijken", aldus jurylid en natuurfotograaf Harvey van Diek. "En sneeuw, dat gaan we door de klimaatsveranderingen misschien wel helemaal niet zo vaak meer zien", vult jurylid en natuurfotograaf Johan van der Wielen aan.