Help egels de winter door! Doe mee: Zo maak je jouw BuitenGewone Egelhuisje

De nachten worden langer, buiten wordt het kouder. Het najaar is dé tijd voor egels om een veilig en warm plekje te zoeken om de winter door te brengen. Wie weet laat hij zijn oog wel vallen op jouw tuin!

Uit tellingen van Egelwerkgroep Nederland blijkt dat het niet goed gaat met de egel. De populatie is afgenomen. Dit prikkelende zoogdier kan dus wel een steuntje in de rug gebruiken! Doe je mee en bouw je ook een veilig onderkomen voor de egel?

Zo maak je jouw BuitenGewone Egelhuisje

Samen met Egelwerkgroep Nederland heeft BuitenGewoon het BuitenGewone Egelhuisje in het leven geroepen. Gebruik voor het bouwen van een egelhuisje onbehandeld hout, zodat het huisje geen gifstoffen bevat. Zorg ook voor een tunneltje voor de ingang (ca 13 x 13 cm). Zo voorkom je dat roofdieren of nieuwsgierige huisdieren het huisje binnendringen of leegroven. Hieronder kun je de instructies downloaden voor het bouwen van jouw egelhuisje.

Download hier de instructies voor het bouwen van jouw BuitenGewone Egelhuisje

Twee linkerhanden, maar toch een Egelhuisje plaatsen?

Veel winkels hebben kant en klare huisjes te koop. Je kunt ook contact opnemen met een lokale egelopvang. Zij hebben vaak goede adresjes waar zij huisjes laten maken.