Bridge to Liberation Experience

Registratie van het multimedia evenement over de Slag om Arnhem bij de John Frost brug. Met Trijntje Oosterhuis, Davina Michelle, Dwight Dissels, Lavinia Meijer, Het Gelders Orkest en Introdans

Tijdens het evenement staan duizenden mensen op een historische plek stil bij wat oorlog met ze doet; wat vrijheid betekent en wordt ook bewustwording gecreëerd voor de toekomst. Ieder jaar staat een thema centraal. Dit jaar is dat het thema Persoonlijk Verzet. Rond dit thema wordt de beleving opgebouwd. Er wordt gebruik gemaakt van veel verschillende showelementen, waardoor een bezoek aan het evenement een echte ervaring wordt.


Persoonlijk Verzet 

Het zijn kleine verzetsdaden die ons hebben gered. De zwijgzame helden die zichzelf nooit als helden hebben gezien. Maar hóé belangrijk waren hun daden? Dat stukje menselijkheid dat ons eraan herinnert dat we nog mensen zijn en niet zijn verworden tot beesten. Dat we weerstand hebben kunnen bieden aan de lokroep van het duister. Verzet zonder geweld is er om de moed in het leven te houden.

Opnames van vrijdag 21 september zijn de dag erna te zien bij Omroep Gelderland. ’s Middags het hele concert, ’s avonds in twee delen die om en om herhaald worden.

Uitzending

zaterdag 22 september 2018

14.00 uur Volledig concert
17.20 uur Deel 1, 18.20 uur Deel 2 (de hele avond om en om herhaald)