Bridge to Liberation Experience

Registratie van het multimedia evenement over de Slag om Arnhem bij de John Frost brug. Met de zangeressen van O’G3NE, acteur Gijs Scholten van Aschat, rapper Massih, bariton Thomas Oliemans, zanger Sjors van der Panne, Introdans en Het Gelders Orkest.

Tijdens het evenement staan duizenden mensen op een historische plek stil bij wat oorlog met ze doet; wat vrijheid betekent en wordt ook bewustwording gecreëerd voor de toekomst. Ieder jaar staat een thema centraal. Dit jaar is dat het thema Moreel Kompas.

Rond dit thema wordt de beleving opgebouwd. Er wordt gebruik gemaakt van veel verschillende showelementen, waardoor een bezoek aan het evenement een echte ervaring wordt.


Moreel Kompas

Een moreel kompas heeft iedereen in zich, het is het gevoel wat je hebt wanneer iets goed en iets fout is. Op basis van dit kompas maakt iedereen zijn eigen keuzes. Maar wat is nou eigenlijk goed? En wat is fout? En wat leidt je bij het maken van die keuze? Wat gebeurt er als je een keuze of beslissing in een breder perspectief plaatst? Verandert jouw keuze en het oordeel van een ander dan? Maak je eigenlijk wel bewuste keuzes?”

Tijdens de oorlog waren morele dillema’s aan de orde van de dag. Kies je ervoor om weg te kijken? Of om op te staan en iets te veranderen? Zou je een keuze maken die ten koste van je familie gaat?

Opnames van vrijdag 15 september zijn de dag erna te zien bij Omroep Gelderland. ’s Middags het hele concert, ’s avonds in twee delen die om en om herhaald worden.

Uitzending

zaterdag 16 september 2017

14.00 uur Volledig concert
17.20 uur Deel 1, 18.20 uur Deel 2 (de hele avond om en om herhaald)