Bridge to Liberation Experience

Bridge to Liberation Experience

De John Frostbrug in Arnhem is op vrijdag 20 september 2019 opnieuw het decor voor de experience, dit jaar 75 jaar na de Slag om Arnhem. Een beleving met muziek, special effects, film en dans neemt je op spectaculaire wijze mee in waargebeurde persoonlijke verhalen ten tijde van de Slag om Arnhem. Spannende, mooie en ontroerende verhalen die je zo in “het nu” zou kunnen plaatsen.

Tijdens Bridge to Liberation brengen de verschillende gastartiesten de emoties van het verhaal over met hun muziek. Solo of in duet en met Het Gelders Orkest.
Enkele artiesten die tijdens het concert zullen optreden zijn André Hazes, Alain Clark, Romy Monteiro en Tre Voci.

Tijdens het evenement staan duizenden mensen op een historische plek stil bij wat oorlog met ze doet; wat vrijheid betekent en wordt ook bewustwording gecreëerd voor de toekomst. Ieder jaar staat een thema centraal. Dit jaar is dat het thema Meerdere Gezichten. Rond dit thema wordt de beleving opgebouwd. Er wordt gebruik gemaakt van veel verschillende showelementen, waardoor een bezoek aan het evenement een echte ervaring wordt.

Meerdere Gezichten

Oorlog heeft meerdere gezichten. Er is niet één waarheid. Ieder mens heeft een eigen beleving van het verleden. Waar mensen zijn, zijn verschillende waarnemingen en verschillende herinneringen. Persoonlijke verhalen geven daarom meerdere gezichten op één gebeurtenis. In Bridge to Liberation worden verschillende persoonlijke verhalen van Brits, Pools, Duits en Nederlands oogpunt verteld.

Uitzending

Op vrijdag 20 september doet Omroep Gelderland van 20.20 tot 22.00 uur live verslag van de Bridge to Liberation Experience.

Zaterdag 21 september zenden 's middags vanaf 15.00 tot 16.25 een herhaling uit. Vanaf 18.20 uur wordt het concert gedurende de avond in drie delen om en om herhaald.