Beste Bok van het Oosten

Omroep Gelderland en RTV Oost gaan dit najaar op zoek naar de Beste Bok van het Oosten. In oktober en november bezoeken ze verschillende Overijsselse en Gelderse brouwers en bierfanaten om ze te portretteren. Op oudejaarsavond wordt bekend gemaakt wie de Beste Bok van het Oosten brouwt. 

Lisanne Halleriet en Bert Eeftink gaan langs brouwerijen uit eigen provincie om het geheim van een goed gebrouwen bokbier te achterhalen, mooie verhalen van bevlogen brouwers komen naar voren. De brouwers willen graag hun passie delen. 

Niet alleen de brouwers komen aan bod tijdens deze serie. Ook Lisanne en Bert krijgen een opdracht. Ze moeten leren hun eigen bokbier te brouwen. Tijdens het uitvoeren van deze opdracht hopen ze wat tips en tricks te krijgen van de brouwers en andere deskundigen. Behalve de zoektocht naar de beste bok strijden de presentatoren dus ook in een battle.

Aan het einde van deze reeks zal de grote finale plaatsvinden en wordt er definitief bepaald welke brouwer de Beste Bok van het Oosten brouwt, en wie van de twee presentatoren de battle wint. De finale van de Beste Bok van het Oosten is te zien op 31 december vanaf 17.20 uur op TV Gelderland en zal om en om worden uitgezonden in twee delen. 

Beste Bok van het Oosten is vanaf 7 november wekelijks te zien om 17.35 uur op TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald).