Beleef BuitenGewoon

Beleef BuitenGewoon


BuitenGewoon, het natuurplatform van Omroep Gelderland, bestaat dit jaar 20 jaar en viert dit met een exclusief evenement: Beleef BuitenGewoon. Ter ere van het jubileum vindt op 6 juli in Velp een speciaal natuurfestijn plaats met colleges en workshops over natuurgerelateerde thema’s.

Al 20 jaar lang vertelt BuitenGewoon in geuren en kleuren over de prachtige natuur die onze provincie herbergt. We vinden het dan ook hoog tijd voor een feestje. Tijdens het exclusieve natuurevenement op het terrein van Buitenplaats Beekhuizen kunnen bezoekers zich onderdompelen in lezingen, workshops en mini-excursies. Zo geeft MeteoGroup een workshop wolken lezen, kunnen liefhebbers een natuurfotografie-workshop volgen van Johan van der Wielen en is er een mini-excursie wildplukken van Edwin Florès. Ook presentator Harm Edens is aanwezig. Het complete programma vind je hier.

De lezingen staan in het teken van de stand van de Gelderse natuur en de terugkeer van de wolf in Nederland. Verder laten de makers van het televisieprogramma BuitenGewoon zien wat zij in 20 jaar tegenkwamen.

Grand finale

Tijdens het evenement vindt ook de grand finale van de Gelderse Natuurfotowedstrijd plaats. De jury onthult de maker van de mooiste Gelderse natuurfoto van de afgelopen 20 jaar.

Tickets

Een verjaardag zonder gasten is natuurlijk geen echte verjaardag. Daarom nodigt BuitenGewoon natuurliefhebbers van harte uit. Wil jij 6 juli (09.30 – 16.00 uur) het natuurevenement van BuitenGewoon in Beekhuizen bijwonen? Dat kan! Klik hier voor tickets. We hebben plek voor 500 natuurliefhebbers, dus wees er snel bij want vol is vol!

Tickets

Parkeren

Let op! Het is niet mogelijk om te parkeren bij Buitenplaats Beekhuizen. Kom je met de auto? Parkeren kan in het weiland rechts naast de Oranjerie van Kasteel Rosendael. Het adres: Rosendael 1, 6891 DA Rozendaal. Vanuit hier rijdt er een pendelbus van en naar Buitenplaats Beekhuizen.

BuitenGewoon is te volgen via televisie, radio en ons online platform. Daarnaast kun je voor Gelders natuurschoon terecht op Facebook, Twitter, Instagram en YouTube. Het evenement Beleef BuitenGewoon vormt de basis van een nieuwe BuitenGewoon-uitzending die 6 juli vanaf 17.20 uur te zien is op TV Gelderland.

BuitenGewoon is opgericht als initiatief van Omroep Gelderland en is te volgen via het platform waar een diversiteit aan natuurnieuws, indrukwekkende natuurfoto’s en wandelroutes is te vinden.