In Gelderland Live elke zondag om 11 uur

In Gelderland Live is een gespreksprogramma met spraakmakende gasten over actuele onderwerpen in Gelderland. In het programma is veel aandacht voor de Gelderse politiek, maar ook voor zaken als economie en cultuur.

Zondag 26 april

Het is de week van bed, bad en brood. Na lang en moeizaam onderhandelen kwamen VVD en PvdA landelijk tot een compromis. Dat houdt in dat de voorzieningen in Arnhem en Nijmegen dicht moeten. Maar die gemeenten zeggen: we gaan toch door. We praten met Henk Kok, wethouder van Arnhem en Peter van der Heiden, politicoloog van de Radboud Universiteit in Nijmegen

Ruimte voor Gelderland, zo heet het nieuwe coalitieakkoord van de provincie. Onderhandelaars van VVD, CDA, PvdA en D66 presenteerden het deze week vol trots. Huh? Maar waar is winnaar SP dan? En is het coalitieakkoord wel concreet genoeg? We voelen onderhandelaar Jan Markink kritisch aan de tand.

Zegt u ook nog steeds Koninginnedag in plaats van Koningsdag? En denkt u bij 30 april ook nog steeds: feest? Geeft niets, zelfs Gelders koningshuiskenner Jan-Willem Brouwer heeft er last van. We praten met hem over de veranderende tradities (want het koekhappen gaat in de ban) en ook over de rol van onze vorst: hoe doet koning Willem-Alexander het eigenlijk?

presentatie: Annemieke Schakelaar

In Gelderland Live wordt live uitgezonden om 11.00 uur. Herhaling om 12.00, 13.00 en 16.25 uur.

Reageren? ingelderlandlive@gld.nl