In Gelderland Live elke zondag om 11 uur

In Gelderland Live is een gespreksprogramma met spraakmakende gasten over actuele onderwerpen in Gelderland. In het programma is veel aandacht voor de Gelderse politiek, maar ook voor zaken als economie en cultuur.

Zondag 30 november

Willen gemeenten sterk genoeg zijn voor hun toekomstige taken? Dan is er geen keuze: fuseren zal je. Dat is het advies van de commissie Sterk Bestuur die in opdracht van de provincie Gelderland onderzoek deed naar de slagkracht. En dat advies werd niet overal in dank aanvaard... Gedeputeerde Jan Markink over wat er met de bevindingen moet gebeuren.

Wist u dat water ijdel is? Filosoof René ten Bos wel. Hij raakte geinspireerd door het goedje tijdens vaartochten met Schotse vissers. En toen toenmalig Prins-Willem Alexander zei dat hij 'iets met water' wilde doen, was het helder voor Ten Bos: ik ga een filosofisch boek over water schrijven.

Discotheek The Matrixx in Nijmegen was jarenlang een instituut in de uitgaanswereld. Veel bekende dj's zetten er hun eerste stappen naar de roem. Maar de discotheek gaat dicht. Uitbater Twan Krebbers komt rechtstreeks van de eerste van zes closing partys vertellen over de roemruchte jaren van The Matrixx.

Presentatie: Erik van der Pol

Uitzending: zondagochtend om 11.00 uur, herhaling om 12.00, 13.00 en 16.25 uur.