In Gelderland Live elke zondag om 11 uur


In Gelderland Live is een gespreksprogramma met spraakmakende gasten die praten over actuele onderwerpen in Gelderland. In het programma is veel aandacht voor de Gelderse politiek, maar ook voor zaken als economie en cultuur. 


In Gelderland Live / zondag 19 oktober

Hij noemde het een eervolle plicht om te doen. Anderen noemden hem de ideale kandidaat met rijke ervaring, gezaghebbend, toegankelijk en verbindend. Dit weekend neemt hoogleraar geschiedenis en kinderboekenschrijver Theo Engelen het stokje over van Bas Kortmann als rector magnificus van de Radboud Universiteit in Nijmegen.

De statiegeldoorlog wordt het al genoemd; de discussie over of statiegeld in Nederland wel of niet moet blijven bestaan? Als het aan Rene Hissink directeur van Tomra ligt, houden we de kleine vergoeding voor het inleveren van plastic flessen bij de supermarkt. Logisch, zijn bedrijf is de grootste leverancier van emballagesystemen in Nederland. Maar volgens multinationals als Albert Heijn en Coca Cola is statiegeld een achterhaald systeem. Onzin vindt Hissink, er wordt gesjoemeld met de cijfers; statiegeld is het beste systeem dat er tot nu toe bestaat.

Net als iedere andere tiener was Vera Camilla op haar 17e geïnteresseerd in make-up. Ze besloot hierover te gaan bloggen. Met meer dan 90.000 volgers is de Arnhemse inmiddels één van de meest gelezen beautybloggers van Nederland.


Presentatie: Annemieke Schakelaar

Uitzending: zondagochtend om 11.00 uur, herhaling om 12.00, 13.00 en 16.25.