In Gelderland Live elke zondag om 11 uur

In Gelderland Live is een gespreksprogramma met spraakmakende gasten over actuele onderwerpen in Gelderland. In het programma is veel aandacht voor de Gelderse politiek, maar ook voor zaken als economie en cultuur.


Zondag 25 januari

De Gelderse positiviteitsgoeroe Emile Ratelband reisde af naar Guinee om te helpen in de strijd tegen ebola. Maar wie zit er in een gebied dat geteisterd wordt door een dodelijke ziekte nou te wachten op een leek zonder medische kennis of ervaring? En waarom dan toch gaan?

Marike Jager schreef de soms breekbare liedjes van haar album Silent Song in een lemen hutje in haar tuin in Beuningen. Na een intieme tour langs kleine kerkjes in Nederland gaat de Gelderse singer/songwriter nu met Silent Song de theaters in.

Een nucleaire aanval uit Rusland, dat is waar iedereen bang voor was tijdens de koude oorlog. Maar waar het gevaar precies vandaan zou komen, wist niemand. Nu wel. Historicus Arnold Pronk uit Arnhem zocht uit waar de Russische nucleaire raketten stonden die op West-Europa gericht waren. Samen met fotograaf Martin Bruining bezoekt en documenteert hij alle locaties onder de noemer Remnants of Deterrence.


presentatie: Erik van der Pol

In Gelderland Live wordt live uitgezonden om 11.00. Herhaling om 12.00, 13.00 en 16.25.

Reageren? ingelderlandlive@gld.nl