EERSTE GELDERSE NACHTBURGEMEESTER

NIJMEGEN – In grote steden als Rotterdam, Den Haag en Amsterdam kennen ze het fenomeen al langer; de nachtburgemeester. Gelderland heeft er sinds kort ook één. Doro Krol is benoemd tot de nachtburgemeester van Nijmegen. Ze wil graag een schakel zijn tussen de bevolking en de gemeenteraad. Ook wil ze dat er meer verbondenheid komt tussen de Nijmegenaren. De avond en de nacht zijn volgens Doro de perfecte momenten om met mensen te praten over wat ze bezig houdt en wat voor wensen ze hebben. In de late uren hebben mensen rust, ze hoeven niets meer en de gejaagdheid is weg. Doro ziet haar nieuwe functie helemaal zitten en heeft heel veel plannen en ideeën.

A A A
zondag 06 februari 2011 | 15:56 | Laatst bijgewerkt op: woensdag 16 februari 2011 | 15:09
|


Gelderse Koppen

Iedere week stapt Harm Edens in een klein autootje en gaat op zoek naar opvallende, grappige of ontroerende verhalen van bevlogen mensen in onze provincie. 


Presentatie

Harm Edens woont in Zutphen. Hij studeerde Theaterwetenschappen in Amsterdam en is tekstschrijver voor diverse komedies. Als tv-presentator is hij vooral bekend geworden door Dit was het Nieuws. Bij TV Gelderland presenteert Harm het programma Gelderse Koppen en is hij het gezicht van het 4Daagse Journaal.