Nijmegen zoekt kunst voor Waalfront

NIJMEGEN - De gemeente Nijmegen zoekt vier kunstenaars voor kleinschalige opdrachten voor het Waalfrontgebied in Nijmegen. 

De gemeente wil in het gebied waar onder meer de Gelderlander, Honig en Vasim waren gevestigd woningen bouwen en het gebied verder opfleuren met kunst.

De kunstwerken moeten dit jaar nog worden gerealiseerd, zegt de gemeente. Een jury selecteert uiteindelijk vier voorstellen. Wie meer wil weten over dit project kan terecht op deze pagina van de gemeente Nijmegen.

A A A
maandag 11 maart 2013 | 08:57 | Laatst bijgewerkt op: maandag 11 maart 2013 | 09:31
|

REACTIES

Geplaatst door: eddie - 12-03-2013 14:49
Wat flauw om weer over dat geld te beginnen.
Mogen we geen plezier en mooie dingen meer hebben omdat het economisch slecht gaat? Er zijn meer dingen in het leven. De financiële problemen komen echt door heel andere dingen dan hier en daar een mooi kunstwerk.
Probeer er eens gewoon van te genieten!
Geplaatst door: carol - 11-03-2013 12:02
De gemeente heeft de laatste tijd wel problemen met de juiste prioriteiten stellen mbt uitgeven van gemeenschapsgeld.
Overal wordt bezuinigd, dat begrijpt ook iedereen, maar dan gaan we geld uitgeven aan extra luxe?
Eerst willen ze al veel geld uitgeven voor een feestje omdat de brug bijna klaar is en als het geheel klaar is komt er vast weer een feestje, wat een onzin. En nu extra luxe aanbrengen in een wijk, terwijl bij mij in een drukke straat met veel fietsers (lees:veel rotzooi) maar eens in de drie maanden wordt geveegd. En de clubs en verenigingen die nu zonder subsidie het hoofd niet boven water kunnen houden, mensen die niet meer kunnen werken vanwege het stoppen van gesubsidieerde banen. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Laat de bevolking maar eens hun stem uitbrengen als de uitgaven boven een bepaalde grens komt.
Geplaatst door: Bas - 11-03-2013 11:45
Ik heb geen idee van het budget, maar ben ervan overtuigd, dat als dat geld anders wordt ingezet - een lampje in het fietsenhok, wellicht een verlaagde opstap voor het trottoir, de nieuwe bewoners veel meer woongenot zullen hebben.

Kortom, jammer van het geld.
Nieuw bericht
Bedankt voor uw reactie!
Mogelijk wil de redactie met u in contact komen over dit onderwerp.
Laat hiervoor uw telefoonnummer en woonplaats achter.